Είναι σωστό να χρησιμοποιούμε κουτάλι στα μακαρόνια; Ο Χρήστος Ζαμπούνης απαντά
Είναι δείγμα καλών τρόπων η χρήση κουταλιού στα μακαρόνια;
Απάντηση σε ένα ερώτημα που απασχολεί όλους τους λάτρες των ζυμαρικών έδωσε ο ειδικός σε θέματα savoir vivre Χρήστος Ζαμπούνης. To foodcritic.gr, με προφίλ σε Instagram και ΤikTok που αγαπά το καλό φαγητό και αξιολογεί εστιατόρια σε όλη την Αθήνα, έθεσε στον Χρήστο Ζαμπούνη το ερώτημα εάν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε κουτάλι στα μακαρόνια. Και ο savoir vivre expert ήταν σαφής.
Είναι το κουτάλι στα μακαρόνια δείγμα καλών τρόπων;
“Οι Ιταλοί, οι οποίοι και μας έμαθαν τα μακαρόνια, χρησιμοποιούν μόνο το πιρούνι. Και μάλιστα δεν καλοβλέπουν αυτούς που χρησιμοποιούνε κουτάλι. Κουτάλι χρησιμοποιούν στον Νότο, μέλη οργανώσεων όπως στην Μαφία. Το σωστό διεθνώς είναι να τα τρώμε μόνο με το πιρούνι”, απάντησε ο συγγραφέας δεκάδων βιβλίων που διδάσκουν την ενδεδειγμένη συμπεριφορά σε ένα δείπνο και όχι μόνο.
Το κουτάλι χρησιμοποιείται με στόχο να τυλίγονται μικρές μπουκιές γύρω από το πιρούνι και να είναι ευκολότερο να φας τα spaghetti ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα savoir vivre στο τραπέζι, λανθασμένα θεωρείται δείγμα καλών τρόπων. Για το λόγο αυτό, οι Ιταλοί επιμένουν πως το κουτάλι είναι εντελώς άχρηστο και το πιρούνι αρκεί για να απολαύσεις ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών. Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο μαγειρικής που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις