Ένα μαγικό ταξίδι στις Πυραμίδες της Αιγύπτου

Γράφει ο φοιτητής της φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καΐρου Omar Elsharkawy
Ο Omar Elsharkawy που τον αποκαλούν Όμηρο, αποφάσισε να σπουδάσει ελληνική φιλολογία, όταν τελείωσε το Λύκειο. Αγαπάει πολύ την ελληνική γλώσσα και θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό. Μόλις άρχισε να μελετάει ελληνικά βιβλία ξεκίνησε το πάθος του για την Ελλάδα. Ο Όμηρος θα μας ξεναγήσει στις Πυραμίδες της Αιγύπτου και θα μας δώσει πληροφορίες για την μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα.
Το ταξίδι μας θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, στις πυραμίδες της Αιγύπτου. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου βρίσκονται στην νεκρόπολη της Γκίζας.
Οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι το αρχαιότερο σωζόμενο μνημείο και αποτελούν ένα από τα επτά θαύματα του Αρχαίου κόσμου. Το σύμπλεγμα αυτό χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό των Φαραώ και αποτελείται από τρείς πυραμίδες.
Οι πυραμίδες είναι οι κατοικίες των Φαραώ μετά τον θάνατο τους και συγκεκριμένα εκεί βρίσκουμε τον τάφο του Φαραώ Χέοπα, του γιου του Χεφρήνου και του εγγονού του Μυκερίνου.
Οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν από την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων πριν από τη Βασιλεία του Ραμσή Β’. Επίσης το σύμπλεγμα της νεκρόπολης της Γκίζας αποτελείται από την μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας και το Μουσείο ηλιακής Λέμβου.
Οι τρεις μεγάλες πυραμίδες στην Γκίζα δεν είναι μόνο τα πιο αξιόλογα μνημεία της Αιγύπτου θεωρούνται επίσης από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα αρχιτεκτονικής στον κόσμο.
Η πυραμίδα του Χέοπα ή όπως ονομάζεται η μεγάλη πυραμίδα είναι η αρχαιότερη και η μεγαλύτερη από τις τρείς. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε περίπου το 2560 π.Χ. Εκτιμάται ότι περιέχει γύρω στα 2,3 εκατομμύρια ογκόλιθους από ασβεστόλιθο, καθένας από τους οποίους ζυγίζει περίπου 2,3 τόνους και κάποιοι ογκόλιθοι στη βάση της πυραμίδας ενδέχεται να φτάνουν 15 τόνους.
Αρχικά είχε ύψος 147 μ. αλλά τώρα είναι ελαφρώς πιο χαμηλή εξαιτίας της αφαίρεσης του εξωτερικού ασβεστολιθικού της περιβλήματος και της κορυφής της.
Έχει όγκο 2.521.000 κυβικά μέτρα, καλύπτει επιφάνεια 54.000 τετραγωνικών μέτρων και το υπολογιζόμενο βάρος της φθάνει ως 6.5 εκατομμύρια τόνους.
Ελάτε να δούμε μια απεικόνιση της μεγάλης πυραμίδας και του αρχικού συγκροτήματος της όπως την βρίσκουμε στο βιβλίο Traveler του Νational Geographic με τίτλο Αίγυπτος.
Διαβάστε επίσης: Η Rehab Sameh μας ταξιδεύει στο Σαρμ Ελ Σειχ και στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις