Τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια στον κόσμο
Το φαγητό σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά ας το παραδεχτούμε, πολλά από αυτά τα πολυτελή εστιατόρια κοστίζουν μια περιουσία.
Αλλά, στην πραγματικότητα, πόσο ακριβά είναι αυτά τα μέρη; Το Chef’s Pencil, ένα διεθνές περιοδικό τροφίμων και διαδικτυακή πηγή για σεφ όλων των επιπέδων δεξιοτήτων, διεξήγαγε πρόσφατα μια μελέτη για να το ανακαλύψει. Τα ευρήματα βασίζονται στην τιμή ενός πλήρους μενού γευσιγνωσίας, το οποίο συχνά περιλαμβάνει από οκτώ έως 12 πιάτα για δείπνο. Αφού έψαξε τα μενού σχεδόν 500 εστιατορίων με αστέρια Michelin, το Chef’s Pencil αποκάλυψε τη λίστα με τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια στον κόσμο με αστέρια Michelin.
Η πλειονότητα συναντάται στην Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, η οποία εμφανίζεται πέντε φορές στη λίστα. Παρά την ισχυρή εμφάνιση της Ασίας (τα εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη μπήκαν επίσης στη λίστα), η πρώτη θέση πήγε στο Sublimotion στην Ίμπιζα της Ισπανίας. Το κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας σε αυτό το εστιατόριο θα σας κοστίσει 1.740 $ ανά άτομο, αλλά η εμπειρία είναι κάτι περισσότερο από το φαγητό. Το Sublimotion προσφέρει στους επισκέπτες μια εμπειρία υβριδικής πραγματικότητας με έναν σεφ στον κυβερνοχώρο να ετοιμάζει φαγητό μπροστά σε κάθε επισκέπτη. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο γεύμα που οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σε έναν εικονικό κόσμο.
Αναλυτικά η λίστα:
- Sublimotion (Ίμπιζα, Ισπανία)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 1.740 USD ανά άτομο (1.500 ευρώ) - Ultraviolet του Paul Pairet (Σαγκάη, Κίνα)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 1.422$ ανά άτομο - Kitcho Arashiyama Honten (Κιότο, Ιαπωνία)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 910$ ανά άτομο (100,000 γιεν) - Azabu Kadowaki (Τόκιο, Ιαπωνία)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 825$ ανά άτομο (90.750 γιεν) - Masa (Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 800$ ανά άτομο - Joël Robuchon (Τόκιο, Ιαπωνία)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 637$ ανά άτομο (70.000 γιεν) - Kikunoi Honten (Κιότο, Japan)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 637$ ανά άτομο (70,000 γιεν) - Gion Maruyama (Κιότο, Ιαπωνία)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 637$ ανά άτομο (70,000 γιεν) - Guy Savoy (Παρίσι, Γαλλία)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 530 ευρώ ανά άτομο - Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
Κορυφαίο μενού γευσιγνωσίας: 500 ευρώ ανά άτομο
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις