Στόχος η τόνωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτικού κοινού

Η Γαλλία ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά από μέτρα στήριξης ύψους 25 δισ. ευρώ, που στόχο έχουν την τόνωση της αγοραστικής δύναμης του κοινού και τη στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τον πληθωρισμό.

Τα μέτρα στήριξης που έλαβε η Γαλλία:

Επίδομα καυσίμων για τους εργαζόμενους

Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε παράταση στην έκπτωση των 18 λεπτών στα καύσιμα που θεσπίστηκε την 1η Απριλίου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου. Επιπλέον, δρομολογεί ένα νέο “επίδομα καυσίμων για εργαζόμενους”, το οποίο θα απευθύνεται σε μισθωτούς και εναλλασσόμενους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους.

Τέλος, το ανώτατο όριο για το αφορολόγητο ατομικό επίδομα μετακίνησης που μπορούν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους θα αυξηθεί από 200 σε 400 ευρώ για το 2022 και το 2023 και θα είναι σωρευτικό με την υποχρεωτική καταβολή του 50% των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αύξηση μισθών και συντάξεων από τον Ιούλιο

Οι συντάξεις γήρατος και αναπηρίας αυξήθηκαν κατά 4% από την 1η Ιουλίου. Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή, μαζί με την αύξηση λίγο πάνω από 1% τον Ιανουάριο, είναι κοντά στο επίπεδο του πληθωρισμού, ο οποίος έφτασε το 5,8% τον Ιούνιο.

Επιπρόσθετα, 5,7 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι έλαβαν μια γενική αύξηση, η οποία ισχύει από την 1η Ιουλίου, κατά 3,5% στην τιμή του δείκτη που χρησιμοποιείται ως βάση για τις αποδοχές τους.

Κουπόνι διατροφής – Μείωση των εισφορών

Σε 9 εκατομμύρια νοικοκυριά θα καταβληθεί εξάλλου κουπόνι διατροφής 100 ευρώ, συν 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Επιπλέον, μείωση των εισφορών προβλέπεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα μπορέσουν έτσι να εξοικονομήσουν ένα ικανοποιητικό ποσό μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αφορολόγητο το «μπόνους» στους εργαζόμενους

Οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν έως και 3.000 ευρώ στους υπαλλήλους τους, ακόμη και έως 6.000 ευρώ για όσους έχουν δημιουργήσει πρόγραμμα μερισμού κερδών ή συμμετοχής.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις