Πένες με ψητή κόκκινη πιπεριά και πέστο μαϊντανού
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.
Δοκιμάστε μια νέα εκδοχή του πέστο και ανακατέψτε κόκκινες πιπεριές, καρύδια κάσιους και μαϊντανό. Αυτή η σάλτσα ταιριάζει τέλεια με τις πένες σας ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της επιλογής σου.
Πένες με ψητή κόκκινη πιπεριά και πέστο μαϊντανού: Υλικά
- 400 γρ πένες
- 290 g ψητή κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό,
- 75g ανάλατο κάσιους
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Πώς να φτιάξεις πένες με ψητή κόκκινη πιπεριά και πέστο μαϊντανού
- Μγειρεύουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ, βάζουμε τις πιπεριές, το μαϊντανό, τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πέστο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στο τηγάνι με το πέστο. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε απαλά για 1 λεπτό, μετά πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις