Φιστίκια Αιγίνης: Πόσα μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά για να απολαμβάνουμε τα οφέλη τους
Ο αγαπημένος ξηρός καρπός συμβάλει στην διατήρηση της υγείας του σώματός μας με τρόπους που δεν φανταζόσουν
Ένας από τους αγαπημένους ξηρούς καρπούς ανά τον κόσμο είναι αδιαμφησβήτητα τα φιστίκια Αιγίνης. Πρόκειται για έναν καρπό που αναπτύσσεται σε συστάδες σε μεγάλα δέντρα, ξεκινά ως κίτρινος και κοκκινωπός και, όσο ωριμάζει, γίνεται πράσινος και μοβ. Τα φιστίκια Αιγίνης διατίθενται με ή χωρίς κέλυφος, ωμά ή ψημένα ενώ είναι γεμάτα με θρεπτικά οφέλη. «Τα φιστίκια είναι επίσης ένας από τους ξηρούς καρπούς με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη», λέει η διατροφολόγος Maggie Moon, MS, RD, στο goodhousekeeping.com.
Φιστίκια Αιγίνης: Τα οφέλη για την υγεία μας
Τα φιστίκια Αιγίνης εμπεριέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ συμβάλουν στην καλή υγεία του οργανισμού μας με διάφορους τρόπους:
1. Καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων
Περίπου 50 φιστίκια παρέχουν:
- 159 θερμίδες
- 13 γραμμάρια ολικού λίπους
- 2 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών
- 8 γρ υδατάνθρακες
- 3 γραμμάρια φυτικών ινών
- 6 γραμμάρια πρωτεΐνης
2. Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης
3. Βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα
4. Μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή
5. Προάγουν την υγεία της καρδιάς
6. Ενθαρρύνουν την προσεκτική κατανάλωση φαγητού
7. Βοηθούν στη διαχείριση του βάρους
Τα φιστίκια Αιγίνης είναι μια τροφή που μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά καθώς πρόκειται για μια πρωτεΐνη που είναι ένα ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Ως πλήρης πρωτεΐνη, τα φιστίκια μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους vegans και τους χορτοφάγους, ενώ είναι επίσης εξαιρετική λύση για όποιον θέλει απλώς να προσθέσει περισσότερη φυτική πρωτεΐνη στην ημέρα του.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα που έχουν προβλήματα μάσησης και/ή κατάποσης μπορεί να χρειαστεί να αποφεύγουν τα φιστίκια Αιγίνης και γενικά τους ξηρούς καρπούς. Όσοι έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς ή στο φιστίκι, θα πρέπει να τα αποφεύγουν και να προσέχουν άλλα είδη τροφής που ενδεχομένως έχουν ίχνη ξηρών καρπών. Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, τα φιστίκια Αιγίνης είναι ασφαλή στην κατανάλωση και αρκετά ευεργετικά για την τακτική κατανάλωση. Εάν έχετε αλλεργία στα φιστίκια, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι η επωνυμία που επιλέξατε δεν επεξεργάζεται σε εγκατάσταση που περιέχει φιστίκια.
Διαβάστε επίσης: Γάλα από φιστίκια: Η νέα εντυπωσιακή προσθήκη στα φυτικά προϊόντα
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις