Πού μπορείς να ταξιδέψεις στα Βαλκάνια για να απολαύσεις τον ήλιο και την θάλασσα

Δεν έχει μόνο η Ελλάδα πανέμορφες παραλίες και ειδυλλιακούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Τα Βαλκάνια διαθέτουν επίσης πληθώρα όμορφων τόπων, με καθαρά νερά, χρυσαφένιες πλαζ και αξιοθέατα τα οποία αξίζει να ανακαλύψεις σε αυτό ή ένα από τα επόμενα καλοκαίρια σου. Λίγες μόνο ώρες μακριά από την Ελλάδα, μέρη που μπορείς να ταξιδέψεις ακόμα και με αμάξι, αυτοί είναι μερικοί καλοκαιρινοί προορισμοί των Βαλκανίων που αξίζει να ανακαλύψεις.

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί των Βαλκανίων που πρέπει να ανακαλύψεις

Τα νησιά Ksamil, Αλβανία

H Aλβανία διαθέτει το δικό της νησιωτικό σύμπλεγμα πάνω από την θάλασσα του Ιονίου και το νησί Κέρκυρας. Τέσσερα μικρά νησιά στη νότια Αλβανία, τα νησιά Ksamil, είναι ένας παράδεισος στολισμένος με τη λευκή άμμο που έχουν ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από την προσοχή των διεθνών παραλιών. Είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα (από τα Τίρανα ή την Κέρκυρα) και θα χρειαστείτε μισή ώρα για να φτάσετε στον μαγευτικό προορισμό. Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να μείνουν στο κοντινό ηπειρωτικό χωριό Ksamil και επωφεληθούν από την ευκαιρία να επισκεφθούν επίσης το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το Βουθρωτό, ένα εθνικό πάρκο και αρχαία πόλη με ερείπια που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ.

Unsplash

Καταρράκτες Kravica, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη μπορεί να έχει μόνο 12 μίλια ακτογραμμής, αλλά ένα ταξίδι στην ύπαιθρο 25 μίλια νοτιοδυτικά του Μόσταρ (γνωστό για το πολυφωτογραφημένο Stari Most) αποκαλύπτει μια παραλία και ένα καλοκαιρινό μέρος για κολύμπι που αξίζει να ταξιδέψετε για να το γνωρίσετε. Στον καταρράκτη Kravica, ο ποταμός Trebižat πέφτει από ύψος 25 μέτρων για να σχηματίσει μια μαγευτική σμαραγδένια πισίνα. Οι ήρεμοι καταρράκτες και οι ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι ιδανικοί για να δροσιστείτε και να κολυμπήσετε.

Παραλία Jaz, Μαυροβούνιο

Αν και μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στην περιοχή γύρω από την Μπούντβα, η παραλία Jaz είναι σαφώς χαμηλών τόνων σε σύγκριση με ορισμένους από τους γείτονές της. Παρά τη σχετική ηρεμία, ο εκτεταμένος κόλπος με άμμο και βότσαλα διαθέτει αρκετά παραλιακά κλαμπ, καφέ και εστιατόρια για να εξασφαλίσουν μια θέση σε μια άνετη ξαπλώστρα και να ικανοποιήσουν κάθε λαχτάρα για τοπικό φαγητό. Ένα δημοφιλές μέρος για οικογένειες, το Jaz Beach έχει φιλικά προς τα παιδιά, ήρεμα ρηχά νερά και ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ. Επιπλέον, είστε μόλις 10 λεπτά οδικώς από τη μεσαιωνική παλιά πόλη της Μπούντβα.

Σωζόπολη, Βουλγαρία

Η Σωζόπολη της Βουλγαρίας είναι διάσημη για το Apollonia Arts Festival, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις τέχνες. Πέρα από τις προβολές το καλοκαίρι, τις συναυλίες και τις εκθέσεις που προσελκύουν τους λάτρεις της τέχνης κάθε χρόνο, η πόλη στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας ενδείκνειται για ταξίδια όλο το χρόνο με την πλούσια ιστορία της, τις παραλίες και την ατμοσφαιρική παλιά πόλη. Έχοντας εξερευνήσει το οχυρό της Σωζόπολης του 5ου αιώνα, τα σπίτια της Βουλγαρικής Αναγέννησης του 18ου αιώνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο, μπορεί να επισκεφτείς τις κοντινές παραλίες της Σωζόπολης στο κέντρο ή στις παραλίες Harmanite. Ταυτόχρονα, αυτοί οι όμορφοι και φιλικοί για οικογένειες κόλποι είναι γεμάτοι με καφέ και εστιατόρια και υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: 

Επτάνησα: Τα παραδοσιακά φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις