Μια κρεμώδης σούπα λαχανικών με γεύση δάφνης και φυσική γλυκύτητα από τα καρότα. Αυτή η συνταγή για σούπα βελουτέ με καρότο και ντομάτα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά.

Συνταγή για σούπα βελουτέ με καρότο και ντομάτα: Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 1 ¼ κιλό καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 250 γραμμάρια αλευρωμένη πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 5 φύλλα δάφνης (φρέσκα ή ξερά)
  • 500 γρ χυμός ντομάτας
  • 750 γρ ντοματίνια
  • 2 κύβοι ζωμού λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 250 ml πλήρες γάλα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια και το σέλινο σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες για λίγα λεπτά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα, με 1 λίτρο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και χτυπάμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το γάλα και όσο νερό χρειάζεται. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις