Η κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων: Τέσσερα νησιά με μοναδικές γεύσεις
Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά: Όσα πρέπει να γευτείς στις μικρές ταβέρνες
Οι Μικρές Κυκλάδες θα έλεγε κανείς ότι είναι οι λιγότερο δημοφιλείς ανάμεσα στους καλοκαιρινούς προορισμούς του Αιγαίου, αλλά αυτή η άποψη φαίνεται να διαψεύδεται τα τελευταία χρόνια. Τα Κουφονήσια, η Δονούσα, η Σχοινούσα και η Ηρακλειά έχουν ανακτήσει την δημοτικότητά τους και ο κόσμος που συρρέει στα πανέμορφα και ήσυχα αυτά νησιά για να απολαύσει τον ήλιο, την θάλασσα αλλά και τις μοναδικές γεύσεις.
Τα παραδοσιακά φαγητά των Μικρών Κυκλάδων που πρέπει να δοκιμάσεις
Στα μικρά και χαριτωμένα ταβερνάκια των νησιών αυτών θα ανακαλύψεις τα παραδοσιακά φαγητά των Μικρών Κυκλάδων και θα καταλάβεις αμέσως γιατί οι γεύσεις τους ξεχωρίζουν. Στην Σχοινούσα αξίζει να δοκιμάσεις φάβα μια καλλιέργεια που έχει επιστρέψει τα τελευταία χρόνια στο νησί και παρά τις δυσκολίες που έχει, οι παραγωγοί της κατορθώνουν να δίνουν ένα εξαιρετικό τελικό προϊόν.
Στην Κέρο, στο ερημονήσι των Μικρών Κυκλάδων, μεγαλώνουν αγριοκάτσικα τα οποία τρέφονται με ένα αγριόχορτο που τους προσδίδει ιδιαίτερη γεύση. Το κρέας τους στην συνέχεια μαγειρεύεται κοκκινιστό με πατάτες και γεμιστό με συκωτάκια, κρεμμυδάκια και μυρωδικά, ένα πιάτο που συνηθίζουν να τρώνε και το Πάσχα αντί για αρνί στην σούβλα.
Στις Μικρές Κυκλάδες αξίζει να δοκιμάσεις επίσης τυροπιτάρια, γιαπράκια και μελιτίνια, παραδοσιακές τυρόπιτες, οι οποίες συνήθως σερβίρονται με το εξαιρετικό μέλι της Ηρακλειάς. Με το ίδιο μέλι παρασκευάζονται και τα πεντανόστιμα παστέλια που θα βρεις στα τοπικά καταστήματα και αξίζει να πάρεις μαζί σου.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις