Οι πωλήσεις εξαμήνου στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 50%

Η εταιρεία Aggel;akhw A.E, που φέτος κλείνει 60 χρόνια λειτουργίας, είδε τις πωλήσεις της στο εξωτερικό να εκτοξεύονται το πρώτο εξάμηνο του 2022, ξεπερνώντας την αξία των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2021.

To 2021, ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 40% φτάνοντας τα 28 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας και την ανάκαμψη της εγχώριας αγοράς, μετά την περίοδο covid.  Σημειώνεται ότι και το 2020 ο τζίρος είχε κινηθεί ανοδικά, φτάνοντας τα 19,9 εκατ. ευρώ από 18,1 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Ωστόσο, παρά τον αυξημένο τζίρο, η εταιρεία είναι γεγονός ότι προσπαθεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να ανταπεξέλθει στο ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής.

Στα σχέδια της εταιρείας, είναι και η υλοποίηση επενδυτικού πλάνου ύψους 25 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των υφιστάμενων υποδομών σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί σχέδιο και δράσεις που στόχο έχουν την αειφόρο ανάπτυξη.

Ήδη από φέτος, ξεκίνησε την καταγραφή του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της, που προκύπτει από το σύνολο των δραστηριοτήτων της σε συνεργασία με την Optilog Advisory Services, με στόχο να γίνει μια ανθρακικά ουδέτερη πτηνοτροφική μονάδα σε βάθος δεκαετίας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις