Διαρκής μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δείχνουν τα στοιχεία

Συνεπείς στις πληρωμές τους φαίνεται να είναι 4 στους 5 πελάτες της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία. Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην ΔΕΗ φαίνεται να μειώνονται με τα χρόνια φτάνοντας το 20,6% του συνόλου για τον μήνα Ιούνιο έναντι του 23,1% τον Ιούνιο του 2021.

Από τα στοιχεία που παρουσίασε η ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των προηγούμενων ετών προκύπτει:

-26,2% για τον Ιούνιο του 2020

-26,4 % για τον Ιούνιο του 2019 

-30,2% για τον Ιούνιο του 2018

Αυτό σημαίνει ότι το 2018 οι πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 50% περισσότεροι (σε εκατοστιαία βάση) σε σχέση με το 2022 παρά το γεγονός ότι οι τιμές του ρεύματος από το φθινόπωρο του 2021 και μετά έχουν αυξηθεί εξαιτίας της διεθνούς κρίσης.

Η συγκράτηση του ποσοστού των πελατών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον μεγαλύτερο προμηθευτή αποδίδεται σε σειρά παραγόντων όπως οι επιδοτήσεις που παρέχει η Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης προς τους καταναλωτές ρεύματος, οι εκπτώσεις που εφαρμόζει η ΔΕΗ, τα προγράμματα σταθερού τιμολογίου που δεν επηρεάστηκαν από την ρήτρα αναπροσαρμογής τους προηγούμενους μήνες (έως ότου η ρήτρα καταργήθηκε τον Ιούλιο) αλλά και τα προγράμματα διακανονισμού της επιχείρησης, που επιτρέπουν στους καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να διατηρούν ενήμερες τις οφειλές τους.

Διαβάστε επίσης: 

Αυτές είναι οι νέες αρχικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις