Εύκολη και γρήγορη φανουρόπιτα που δεν χρειάζεται μίξερ εν όψει της γιορτής του Αγίου Φανουρίου

Της  Αλίκης Τάμπου 
Υλικά για την φανουρόπιτα χωρίς μίξερ 
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 κγ κανέλα
  • 1/2 κγ γαρύφαλλο
  • 250 γρ φαρίνα
  • 1κγ μαγειρική σόδα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καβουρδισμένα φουντούκια
  • Άχνη για την διακόσμηση

Πώς να φτιάξετε φανουρόπιτα χωρίς μίξερ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε λεκανίτσα βάζετε το λάδι με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα. Ρίχνετε και τον χυμό που έχετε βάλει μέσα την σόδα και το ανακατεύετε καλά να αφρίσει. Μετά ρίχνουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Σταφίδες και καβουρδισμένο φουντούκι. Συνήθως η φανουρόπιτα έχει καρύδια αλλά αυτή η εκδοχή θα σας δώσει ένα γευστικό τουίστ που θα σας βγάλει από τα τετριμμένα. Στο τέλος προσθέτουμε την φαρίνα. Μπορεί το μίγμα μας να μην πάρει όλη την φαρίνα,  έτσι την ρίχνουμε πάντα κοσκινισμένη και σιγά σιγά έτσι ώστε να έχουμε ένα αραιό χυλό σαν του κέικ και οχι σφιχτό. Ψήνουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα για 50 λεπτά περίπου μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το στολίζουμε με άχνη.  Αν την πίτα την θέλετε λίγο πιο άγλυκη τότε βάλτε 80 γρ. ζάχαρη καθώς έχει και σταφίδες και άχνη και δεν θα του λείψει η γεύση.
Καλή επιτυχία και εύχομαι ο Άγιος Φανούριος να σας φανερώσει πάνω από όλα υγεία και δύναμη.
Διαβάστε επίσης: 

Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με μέλι και κακάο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις