Η KitKat δίνει μια plant - based γλυκιά εναλλακτική στους Έλληνες vegan καταναλωτές

Διαθέσιμο σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες είναι πλέον το vegan KitKat, ανάμεσά τους και η Ελλάδα! Tο KitKat V έφτασε και στην χώρα μας δίνοντας στους vegan μια γλυκιά εναλλακτική της αγαπημένης σοκολάτας. Το λανσάρισμα του προϊόντος ξεκίνησε το 2021 από την Βρετανία και τώρα θα κυκλοφορήσει 15 χώρες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας.

Το νέο KitKat V αναπτύχθηκε από ειδικούς στη σοκολάτα στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης ζαχαροπλαστικής της Nestlé στο York, Ηνωμένο Βασίλειο, το αρχικό σπίτι της KitKat. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Nestlé στην καινοτομία της σοκολάτας και τις μη γαλακτοκομικές εναλλακτικές, κατάφεραν να συνδυάσουν τέλεια τη λεία σοκολάτα με φυτικά συστατικά.

Η Louise Barrett, Επικεφαλής του Κέντρου Τεχνολογίας Προϊόντων Ζαχαροπλαστικής της Nestlé στο York, λέει: «Πέρυσι, πήραμε την απόφαση να παράγουμε το KitKat V στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας Ε&Α, ώστε να μπορούμε να φέρουμε το προϊόν στα ράφια πολύ πιο γρήγορα και να δοκιμάσουμε με τους καταναλωτές μας. Η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν συντριπτική και τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που θα το λανσάρουμε σε πολύ ευρύτερη κλίμακα».

Το KitKat V είναι πιστοποιημένο vegan και παρασκευάζεται από κακάο βιώσιμης προέλευσης μέσω του σχεδίου Nestlé Cocoa, με πιστοποίηση Rainforest Alliance. Το γάλα στο αρχικό KitKat αντικαθίσταται με μια εναλλακτική λύση με βάση το ρύζι, η οποία δίνει την τέλεια υφή και γεύση. Εξακολουθεί να προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της τραγανής γκοφρέτας και της λείας σοκολάτας που οι άνθρωποι γνωρίζουν και αγαπούν.

Κατά τη διάρκεια του πλήρους κύκλου ζωής του από το αγρόκτημα στον καταναλωτή, το KitKat V έχει 18% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με ένα τυπικό KitKat σοκολάτας γάλακτος. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή της συνταγής σε συστατικά πλήρως φυτικής προέλευσης. Το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα έχει πιστοποιηθεί από το Carbon Trust.

Διαβάστε επίσης: 

Διάσημα σνακ που δεν ήξερες ότι είναι vegan

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις