Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Έλληνας σεφ του Μπάκινχαμ αποκαλύπτει ποιο ελληνικό φαγητό λάτρευε
Αυτά ήταν τα καθημερινά γεύματα της Βασίλισσας τα τελευταία χρόνια
Ο Έλληνας σεφ Νίκος Κουλούσιας, ένας από τους πολλούς σεφ που συνεργάζονται με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μίλησε στην εκπομπή Happy Day για τη συνεργασία του με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, τις διατροφικές της συνήθειες και τη στιγμή που ενημερώθηκαν ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. «Μας είχαν πει να ετοιμάσουμε τις μαύρες στολές μας», είπε ο Κουλούσιας μιλώντας στην εκπομπή του Alpha.
Ερωτηθείς για τυχόν αλλαγές στη διατροφή της λόγω προβλημάτων υγείας, είπε ότι δεν υπήρξαν αλλαγές που να προκαλούν ανησυχία, αν και τα γεύματα της αείμνηστης βασίλισσας είχαν μειωθεί λόγω ηλικίας. «Το πρωί έτρωγε σάντουιτς τόνου, δύο βιολογικά μαύρα αυγά και ένα πολύ ελαφρύ γεύμα», είπε.
Αν και το μενού της παρακολουθούνταν από γιατρούς, υπήρχαν φορές που η ίδια ζητούσε κάτι εκτός διατροφής, όπως μαρμελάδα, κατά προτίμηση μαρμελάδα σύκου. Αλλά η βασίλισσα φαίνεται πως αγαπούσε ιδιαίτερα και ένα ελληνικό φαγητό. «Αυτό που της άρεσε πολύ ήταν η σπανακόπιτά μας και οι πίτες με φρέσκια ζύμη φύλλου. γενικά», πρόσθεσε.
Σχετικά με τις διατροφικές προτιμήσεις της βασίλισσας, ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ είπε «ήμασταν ελεύθεροι να δημιουργήσουμε οτιδήποτε είχε να κάνει με γλυκά. Το ρύζι, τα μακαρόνια και οι πατάτες απαγορεύονταν αυστηρά. Από τότε ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλαμε αρκεί να ήταν γραμμένο στα γαλλικά. Όλα τα μηνύματα έπρεπε να είναι με γαλλοαυστριακές συνταγές και έπρεπε να μαγειρεύονται εποχιακά. Δεν θα μπορούσαμε δηλαδή να βάλουμε στο μενού κεράσια και φράουλες τον χειμώνα. Ό,τι κι αν μαγειρέψαμε, έπρεπε να είμαστε σε άμεση επαφή με τις βασιλικές φάρμες και να ενημερωνόμαστε για το τι έχουν αυτή τη στιγμή και από εκεί προμηθευτήκαμε και ετοιμάζαμε».
Πρόσθεσε ότι ο αείμνηστος Βρετανός μονάρχης «λάτρευε πολύ τον τόνο με φρεσκοκομμένο αγγούρι το πρωί. Το μεσημέρι ήθελε κάτι πολύ ελαφρύ ως ενδιάμεσο, όπως σολομό Σκωτίας, καραβίδες, σπαράγγια. Για δείπνο ήταν δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί χωρίς κρούστα και μαρμελάδα σύκο. Δεν της άρεσε καθόλου να μαγειρεύουμε με σκόρδο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο στενός συνεργάτης της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ.
Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτό είναι το φαγητό που έτρωγε κάθε μέρα τα τελευταία 91 χρόνια
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις