Περιβαλλοντικοί παράγοντες και ανθρώπινες πρακτικές συντελούν στην παραγωγή ενός προϊόντος με ξεχωριστά χαρακτηριστικά

Η Κομισιόν ενέκρινε το αίτημα για να ενταχθεί το αρνάκι Λήμνου στην λίστα με τα προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Το παραδοσιακό προϊόν της Λήμνου που πήρε σήμα ΠΓΕ  παράγεται από αρνιά που γεννήθηκαν στην Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο και έχει χαρακτηριστικά που αποδίδονται στον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής αρνιών και προβάτων και στη διατροφή τους, που αποτελείται ουσιαστικά από την πλούσια χλωρίδα των νησιωτικών βοσκοτόπων.

Δύο ελληνικά προϊόντα αρτοποιίας που δεν ήξερες ότι θεωρούνται Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

 Προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης: Τι κάνει το “Αρνάκι Λήμνου” να ξεχωρίζει

«Το «αρνάκι Λήμνου» χαρακτηρίζεται από τρυφερή, ζουμερή και απαλή υφή και από χαρακτηριστική και ευχάριστη γεύση και άρωμα», αναφέρει η Κομισιόν.

Το «αρνάκι Λήμνου» είναι ένα ευρέως διαδεδομένο προϊόν, το οποίο παράγεται εδώ και πολλά χρόνια στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Τόσο οι συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες όσο και ανθρώπινες πρακτικές, που επικρατούσαν και συνεχίζουν να επικρατούν στα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστράτιου, συνέβαλαν στην παραγωγή ενός προϊόντος με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.

Αυτή η νέα ονομασία θα προστεθεί στη λίστα των 1.594 γεωργικών προϊόντων που ήδη προστατεύονται.

Διαβάστε επίσης: 

To παραδοσιακό ρεβανί Βέροιας διεκδικεί την ονομασία προϊόντος «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης»

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις