Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι

Γράφει στο FoodLife η Αιγύπτια φοιτήτρια της ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Καΐρου Rehab Sameh
Η κουζίνα της αρχαίας Αιγύπτου διαρκεί περισσότερα από τρεις χιλιάδες έτη και εξακολουθεί να διατηρεί πολλά σταθερά χαρακτηριστικά μέχρι και σήμερα. Η αιγυπτιακή κουζίνα χαρακτηρίζεται από κάποια αρχαία αιγυπτιακά πιάτα που τα απολαμβάνουμε και στην σύγχρονη αιγυπτιακή κουζίνα. Μερικά από τα πιο γνωστά αρχαία αιγυπτιακά πιάτα είναι τα εξής:
1- Tο fattah
Tο fattah είναι ένα δημοφιλές φαγητό στο Λεβάντε , την Αίγυπτο, το Σουδάν και το Ιράκ , και όσοι νηστεύουν το τρώνε όταν σταματούν τη νηστεία τον μήνα του Ραμαζανιού . Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα στα συμπόσια που διοργάνωσαν οι πρίγκιπες και στη συνέχεια οι λαοί το κληρονόμησαν με την πάροδο του χρόνου, ειδικά όταν υπήρχαν διαθέσιμα κρέατα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
2- Το Koshari
Το Koshary είναι ένα πιάτο που συνδέεται με τη συνείδηση της αιγυπτιακής προσωπικότητας και είναι ένα πιάτο που περιέχει ένα μείγμα από ρύζι, ζυμαρικά, σκόρδο, κρεμμύδια, σάλτσα και φακές. Είναι σπάνιο να βρείτε έναν Αιγύπτιο που δεν του αρέσει το koshari, επειδή το koshari θεωρείται ένα από τα κύρια πιάτα στο αιγυπτιακό τραπέζι, ακόμη και στα εστιατόρια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
3 – Το couscous
Αυτό το γεύμα που αποτελείται από κόκκους αλευριού, που μαγειρεύεται σε γάμους και χαρούμενες περιστάσεις, είναι γνωστό στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, ιδιαίτερα στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία, το Μαρόκο, την Αλγερία, ακόμη και στο νησί της Σικελίας στην Ιταλία και τη Γαλλία. Είναι το δεύτερο αγαπημένο γεύμα των Γάλλων, αλλά κάθε μία από αυτές τις χώρες έχει διαφορετική μέθοδο μαγειρέματος.
Το κουσκούς τρώγεται, είτε γλυκό προσθέτοντας σταφίδες, καρύδα και ξηρούς καρπούς – όπως στην Αίγυπτο, είτε αλμυρό με λαχανικά και κρέας, όπως στην υπόλοιπη Βόρεια Αφρική.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
4 – Tο tamaya (το πρωινό)
Το tamaya (στα αλεξανδρινά: falafel) είναι ένα αιγυπτιακό πιάτο που διαδόθηκε σε πολλές άλλες χώρες, από το Μαρόκο μέχρι τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Μέση Ανατολή που φτιάχνεται από ρεβίθια.

Unsplash
5- Ρυζόγαλο στο φούρνο
Το ρύζογαλο στο φούρνο είναι ένα από τα πιο κοινά είδη γλυκών στον αραβικό κόσμο, ειδικά στην Αίγυπτο, καθώς όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του βρίσκονται συχνά στα περισσότερα σπίτια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
6- Mπακλαβάς
Είναι ένα από τα πιο διάσημα γλυκά που έχουν διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.

Unsplash
7- Kονάφα
Ένα πολύ διάσημο γλυκό που όλοι οι Αίγυπτοι το αγαπούν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις