Τα superfoods του φθινοπώρου
Αυτοί οι φθινοπωρινοί καρποί έχουν πολλά να προσφέρουν στον οργανισμό σου
Οι φθινοπωρινοί καρποί προσφέρουν μια πληθώρα πολύχρωμων υπερτροφών. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τα σνακ σας, βάλτε στο διαιτολόγιο σας αυτά τα θρεπτικά, φθινοπωρινά superfoods που τονώνουν την υγεία και σας κάνουν να αισθάνεστε και να φαίνεστε ζωντανοί από μέσα προς τα έξω!
Τα φθινοπωρινά superfoods που πρέπει να βάλεις στην διατροφή σου
Παντζάρια
Αυτά τα λαχανικά γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και σημαντικά μέταλλα: κάλιο, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. Τα παντζάρια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη της φλεγμονής και του καρκίνου. Τα παντζάρια βοηθούν επίσης στην αποτοξίνωση του σώματος καθαρίζοντας το αίμα και το συκώτι.
Λαχανάκια Βρυξελλών
Είναι ένα από τα φανταστικά σταυρανθή λαχανικά. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και Κ. Αυτό το λαχανικό περιέχει επίσης βιταμίνη Α, βιταμίνη Β-6, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν γλυκοσινολικό και θειούχες ενώσεις που προστατεύουν από τον καρκίνο διεγείροντας τα ενζυμικά συστήματα που καταπολεμούν τον καρκίνο μέσα στο σώμα.
Χουρμάδες
Οι χουρμάδες είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών που ενισχύουν την υγεία του εντέρου και αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου. Περιέχουν τουλάχιστον 15 μέταλλα όπως το σελήνιο που βοηθά στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και στην πρόληψη του καρκίνου. Οι χουρμάδες περιέχουν επίσης σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό και έξι βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β-6 και C.
Ρόδι
Αυτό το φρούτο θεωρείται «το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό από όλα τα φρούτα». Είναι από τα παλαιότερα γνωστά φρούτα, εγγενή στην αρχαία Περσία, και είναι καλή πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης C. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Β6, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, τα ρόδια καταπολεμούν διάφορους καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου και της λευχαιμίας.
Κολοκύθα
Η κολοκύθα είναι το αγαπημένο μας αντιοξειδωτικό του φθινοπώρου, πλούσιο σε άλφα και βήτα-καροτίνη, που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Αυτή η τροφή είναι γεμάτη βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει επίσης ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες A, B, B6, C, E, K, φυλλικό οξύ και πολλά άλλα. Το πλούσιο μεταλλικό του προφίλ περιλαμβάνει κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.
Διαβάστε επίσης: Starbucks: Το διάσημο Pumpkin Spice Latte επέστρεψε και είναι πιο ακριβό από ποτέ!
Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις και είναι αντιφλεγμονώδεις. Το αντιοξειδωτικό τους, η βήτα-καροτίνη υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου και υποστηρίζει την καλή όραση και την υγεία των ματιών. Αν και έχουν παρόμοιο διατροφικό προφίλ με τις κανονικές, λευκές πατάτες, έχουν περισσότερες βιταμίνες Α και C από τις κανονικές πατάτες ή την κολοκύθα, αλλά περιέχουν περισσότερο μαγνήσιο, πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες από την κολοκύθα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις