Ο σεφ Jean-Charles Métayer συνδυάζει τα κρασιά του κτήματος με πιάτα που θα σε εντυπωσιάσουν

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά και να γευτείς τα κρασιά του Κτήματος Νεραντζή, σου δίνεται αυτήν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο fine-dining εστιατόριο του Χαλανδρίου Le Pavillon. Ο σεφ Jean-Charles Métayer έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό wine-pairing που αναδεικνύει τους οινικούς θησαυρούς του κτήματος από τις Σέρρες.

Τα κρασιά του Κτήματος Νεραντζή και ένα εκπληκτικό μενού σε περιμένουν στο Le Pavillon

Το μενού περιλαμβάνει κυδώνια με καπνιστό αφρό ρέγκας, κανθαρέλες και πατάτα που θα συνδυαστούν με το Assyrtiko, ψητά σπαράγγια σε βούτυρο καραβίδας, χαβιάρι Avruga και αυγό στους 64 °C που θα ταιριάξει με το βιολογικό ξηρό λευκό Asprouda of Serres, πεσκανδρίτσα à la Bordelaise με ρεβίθια και αντζούγια σε pairing με το βιολογικό, ξηρό κόκκινο Rissos και τέλος μοσχαρίσια μάγουλα με τυρί Μετσοβόνε, μπριος και μυρωδικά με το Syrah του κτήματος. Το Syrah το βρίσκουμε και στο επιδόρπιο, που θα είναι κύβος μαύρης σοκολάτας με δαμάσκηνα.

Η ιστορία του Κτήματος Νεραντζή

Το Κτήμα Νεραντζή έβγαλε το πρώτο του κρασί το 1988 και για μια δεκαετία η παραγωγή ήταν για ιδία χρήση, μέχρι που συστήθηκε η πρώτη επιχείρηση αξιοποιώντας τα 13 στρέμματα αμπελώνα στους Επταμύλους Σερρών. Με ενέργειες του κτήματος ξεκίνησε η καταγραφή των δύο σερραϊκών ποικιλιών αμπέλου, της Ασπρούδας Σερρών και του Κόνιαρου, όπως και η αναγνώριση του τοπικού οίνου Σερρών, ενώ αποτελεί το μοναδικό οινοποιείο που εκπροσωπεί μια περιοχή με ιστορία στο κρασί, την περιοχή της λεκάνης του Στρυμόνα. Σήμερα το οινοποιείο βρίσκεται ολοκληρωμένο μέσα σε μια έκταση 200 στρεμμάτων με 108 στρέμματα αμπελώνα, κτήματα με ελιές, συκιές, λίγα οπωροφόρα δέντρα, χώρους για εκδηλώσεις, δεξιώσεις και γευσιγνωσία. Το κτήμα είναι επισκέψιμο και αναδεικνύει έναν όμορφο τόπου που κατοικήθηκε πριν από 5000 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 

Τα Κτήματα Παλυβού και Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο ΑΜΒΥΞ

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις