Σου βρήκαμε τι γλυκό θα φτιάξεις για την 28η Οκτωβρίου

Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για γαλακτομπούρεκο είναι ιδανική για τις γιορτινές ημέρες όπως αυτές που διανύουμε.

Παραδοσιακή συνταγή για γαλακτομπούρεκο με ξύσμα πορτοκάλι

Για τα φύλλα:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για την κρέμα:
  •  180 γραμμάρια ζάχαρη
  •  1 λίτρο γάλα
  •   80 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
  •  3 αβγά
  •  70 γραμμάρια βούτυρο
  •  1 κ.σ βανίλια
  • Ξύσμα πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
  •   2 κούπες ζάχαρη λευκή
  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  •   2 κσ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά μαζί με  τη μισή ζάχαρη.  Χτυπάμε για 3 λεπτά.  Τα αυγά θα πρέπει να χτυπηθούν καλά. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε  το γάλα με  την άλλη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. βάζουμε σε μέτρια  φωτιά να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνεχώς.  Με το που δούμε ξεκινήσει να κοχλαζει , ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο    ανακατεύοντας  μέχρι να λιώσει. Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά στο  ταψάκι αφού πρώτα Βουτυρώνουμε όλα τα φύλλα. Βάζουμε υπόλοιπα φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα πάντα. Αδειάζουμε την κρέμα και από πάνω προσθέτουμε διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φυλα. Τα τελευταία δύο ανοιχτά έτσι ώστε με το Πινέλο να τα κλείσουμε προς τα μέσα και κάτω  Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε μέτρια φωτιά 180 για 50 με 55 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Για το σιρόπιασμα πρέπει να είναι κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.

Περισσότερες συνταγές στο Nikis food

Διαβάστε επίσης: 

Φανταστική συνταγή για cookies με κομματάκια σοκολάτας από την food blogger Nikis food

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις