Στο FoodLife μιλά η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Ειρήνη Βασιλάκη

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Με όραμα την εξάπλωση του κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου που παράγει σε κάθε γωνιά του κόσμου, το Κτήμα Βασιλάκη από το Μιραμπέλλο Λασιθίου συνεχίζει την επιτυχημένη εξαγωγική του πορεία, ενώ δεν σταματά να καινοτομεί στην εγχώρια αγορά με το επισκέψιμο ελαιουργείο που έχει δημιουργήσει στην Κρήτη. Πρόεδρος του Δ.Σ. και ιδιοκτήτης του Κτήματος είναι ο Μανώλης Βασιλάκης με την ιστορία της επιχείρησης να μετρά 155 χρόνια, όταν το 1865 ο προπάππους Μανώλης Βασιλάκης (Βασιλομανώλης) δημιούργησε μία από τις πρώτες φάμπρικες παραγωγής ελαιολάδου στην περιοχή.

Κτήμα Βασιλάκη

Σήμερα, η εταιρεία συνεργάζεται με 4.000 ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, εξάγει τα προϊόντα της σε 25 χώρες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία έως και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η έκτη γενιά της οικογένειας, τα παιδιά του Μ. Βασιλάκη συνεχίζουν να ενισχύουν την εξωστρέφεια της επιχείρησης. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες παρουσίασαν στη διεθνή έκθεση SIAL 2022 στο Παρίσι και ένα νέο τους προϊόν από την δημοφιλή τους σειρά το «Χάρισμα», το Charisma Organic, ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. «Το Κτήμα μας είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση, η οποία διαθέτει ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Αυτή τη στιγμή οι καλλιέργειες μας είναι βιολογικές σε ποσοστό που αγγίζει το 80%. Υπολογίζουμε ότι φέτος η παραγωγή μας θα φτάσει τους 800 με 900 τόνους» δηλώνει στο FoodLife, η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Ειρήνη Βασιλάκη. Να σημειωθεί ότι με την βοήθεια των δύο κορών του Μ. Βασιλάκη (Ειρήνη και Γεωργία) αλλά και όλης της οικογένειας ο ίδιος έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της επιχείρησης εξάγοντας το λάδι τους σε delicatessen καταστήματα και gourmet εστιατόρια.

Κτήμα Βασιλάκη

Το 90% της παραγωγής κατευθύνεται προς την διεθνή αγορά

Η οικογένεια Βασιλάκη χαράζει τη δική της ξεχωριστή πορεία στον κόσμο του ελαιολάδου με την βασική τους αρχή να είναι ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο αυτά που εμείς καταναλώνουμε ώστε και οι ίδιοι με τη σειρά τους να προσφέρουν ποιοτική διατροφή στην οικογένεια τους. Η εξαιρετική ποιότητα, η υψηλή θρεπτική αξία του προϊόντος και η εκλεκτή γεύση είναι οι λόγοι για την συνεχή ανοδική τάση του Κτήματος, καθώς το 90% της ετήσιας παραγωγής τους κατευθύνεται προς το εξωτερικό. Η ποικιλία ελαιολάδων που διαθέτουν είναι μεγάλη από εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα μέχρι βιολογικά καθώς και τοπικά προϊόντα όπως είναι η τσικουδιά αλλά και το λεμοντσέλο.

Κτήμα Βασιλάκη

Κτήμα Βασιλάκη: Αγροτουρισμός

Η εμπειρία του Μ. Βασιλάκη με τον αυθορμητισμό και την νεανικότητα των δύο κορών του συνδυάστηκαν πλήρως δημιουργώντας ένα επισκέψιμο ελαιουργείο στο Κτήμα, ένα project που ξεκίνησε το 2012. «Η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός των χιλιάδων επισκεπτών που φιλοξενούνται κάθε χρόνο είναι η καλύτερη και ουσιαστικότερη επιβράβευση για την ιδέα αυτή. Και είναι αυτή η επιβράβευση που μας ωθεί να κάνουμε βήματα παραπέρα. Πρόσφατα δημιουργήσαμε κάποιες νέες εγκαταστάσεις δίπλα στις ήδη υπάρχουσες, ένα πολλά υποσχόμενο κτίριο που θα μπορεί να φιλοξενεί τον κόσμο που μας επισκέπτεται. Ένα κτίριο όπου θα προβάλλονται τα προϊόντα της εταιρείας και κάποια επιλεγμένα κρητικά προϊόντα συνεργατών μας, παράγωγα του ελαιολάδου και όχι μόνο, αλλά θα προσφέρονται και κάποιες υπηρεσίες γευσιγνωσίας από ειδικούς πάνω στο ελαιόλαδο και το κρασί. Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να συνδυάζονται με γεύμα ή με περίπατο και ξενάγηση στα ιδιόκτητα κτήματα της οικογένειας μας, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα αιωνόβια μας ελαιόδεντρα» καταλήγει η Ειρ. Βασιλάκη.

Διαβάστε επίσης: G-fish: Ψάρια… από τον Ταΰγετο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις