Οι γουμένισσες: Παρουσιάζουν νέα σειρά προϊόντων με «πρωταγωνιστές» τις έτοιμες σαλάτες οσπρίων

Για την πορεία και τις προοπτικές της εταιρείας μιλά στο FoodLife η μια εκ των συνιδρυτών, Άννα Κέζου
Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη
Μια νέα κατηγορία προϊόντων ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά από τις αρχές του 2023 η εταιρεία παραγωγής ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, «Οι γουμένισσες» με στόχο να συνδυάσει τις νέες τάσεις του καταναλωτικού κοινού με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του FoodLife, μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την πρώτη της κατηγορία ready to eat προϊόντων, τις έτοιμες σαλάτες οσπρίων. Πρόκειται για μια σειρά έτοιμων προς κατανάλωση γευμάτων, η οποία στο εξωτερικό έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο ισχυρές τάσεις των τελευταίων ετών, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής και ο περιορισμένος χρόνος έχει στρέψει ένα μεγάλο ποσοστό του καταναλωτικού κοινού στην αναζήτηση εύκολων λύσεων για το καθημερινό τραπέζι. Λύσεις, όμως, που θα συνδυάζουν την ποιότητα, την γεύση και την παράδοση.
Συνδέουν παράδοση και σύγχρονες τάσεις
Πίσω από την γνωστή εταιρεία για τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης προϊόντα βρίσκονται τρεις γυναίκες, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις αλλά και τις εμπειρίες τους για να προσφέρουν στους καταναλωτές πάνω από 150 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων σε περισσότερες από 20 κατηγορίες. Την αρχή έκανε, το 2000, η Δήμητρα Δάρτση, γέννημα θρέμμα της περιοχής της Γουμένισσας του νομού Κιλκίς, η οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε τις «Γουμένισσες» ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήριο, την χειροποίητη παρασκευή τροφίμων. Η ίδια από παιδί παρακολουθούσε τη μητέρα και τη γιαγιά της να διαλέγουν τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά από το κτήμα για να τα κάνουν, με περίσσια τέχνη, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, σάλτσες κ.α. Το 2012 εντάσσεται στις «Γουμένισσες» και η κόρη, Άννα Κέζου, η οποία επέστρεψε από τις Βρυξέλλες όπου σπούδαζε, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην αναδιοργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης, ενώ το 2017 στην ομάδα εντάχθηκε και η Μαρία Κοσματοπούλου με πολυετή εμπειρία στο marketing και τις πωλήσεις. «Ο τόπος μας ήταν πολύ πλούσιος σε παραγωγή ποιοτικών φρούτων και λαχανικών, με την μητέρα μου να ξεκινά τότε να παρασκευάζει μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Όταν επέστρεψα, ουσιαστικά το πιάσαμε μαζί από την αρχή και ξεκινήσαμε να εμπλουτίζουμε την γκάμα μας. Πλέον είναι στρατηγική μας προτεραιότητα η συνεχής εξέλιξη των προϊόντων διατηρώντας πάντα την ίδια ποιότητα και τα αγνά υλικά. Για αυτό εκτός από τις παραδοσιακές γεύσεις έχουμε δημιουργήσει και προϊόντα από την διεθνή κουζίνα όπως είναι το guacamole, η σάλτσα sriracha κ.α.» δηλώνει η μια εκ των συνιδρυτών της εταιρείας, Άννα Κέζου.
«Μικρά αλλά σταθερά βήματα στο εξωτερικό»
Το διάστημα αυτό έως και σήμερα, η γυναικεία ομάδα των «γουμενισσών» ανέπτυξε πολλές νέες σειρές προϊόντων, μετεγκαταστάθηκε σε νέα μονάδα, εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό της και αναπτύχθηκε στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού εξυπηρετώντας σήμερα περισσότερα από 1.000 καταστήματα τροφίμων. «Τα προϊόντα μας φιλοξενούνται σε ντελικατέσεν καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά ορισμένα από αυτά βρίσκονται και σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Τα βήματά μας είναι μικρά αλλά σταθερά και στο εξωτερικό, καθώς εξάγουμε σε Σουηδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρουμανία και Βουλγαρία» προσθέτει η επιχειρηματίας.
Τα διάσημα chutney αλλά και τα vegan προϊόντα
Με την εταιρεία να θεωρείται leader σε προϊόντα όπως είναι οι σάλτσες, τα αλείμματα αλλά και τα chutney, αφού προσαρμόζουν συνταγές της διεθνούς σκηνής, σε μεσογειακό γευστικό προφίλ, πλέον έχουν δημιουργήσει και άλλες σειρές όπως είναι τα προϊόντα vegan με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, χωρίς ζάχαρη αλλά και χωρίς γλουτένη. «Είμαστε περήφανες για όλα μας τα προϊόντα, ωστόσο ειδικά η σειρά των chutney είναι μια γκάμα που μας έχει καθιερώσει, καθώς θεωρούμε ότι τα συστήσαμε στο ελληνικό κοινό. Σήμερα έχουμε 14 κωδικούς chutney, από πορτοκάλι, καρότο, δαμάσκηνο, φράουλα, παντζάρι, chutney με μπέικον αλλά και κρεμμύδι, γλυκιά πιπεριά κ.α.» καταλήγει η επιχειρηματίας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις