Από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Ανοιχτά προαιρετικά είναι σήμερα Κυριακή 27 Νοεμβρίου τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, με ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και ενώ οι προσφορές της Black Friday συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα βάσει της αρχικής τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης, θα άνοιγαν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου δηλαδή στις 6 του μήνα, ωστόσο λόγω κακοκαιρίας αποφασίστηκε να «μεταφερθεί» στις 13 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία στη συνέχεια άλλαξε εκ νέου λόγω της διεξαγωγής του Μαραθωνίου στην Αθήνα τη συγκεκριμένη Κυριακή. 

Έτσι το άνοιγμα των καταστημάτων μεταφέρθηκε για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου καθώς θεωρήθηκε πως η λειτουργία της αγοράς αμέσως μετά τη Black Friday θα βοηθήσει ώστε να τονωθεί η εμπορική κίνηση και να διευκολυνθούν οι καταναλωτές που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της περιόδου.

Εξάλλου οι προσφορές της Black Friday που ξεκίνησαν φέτος σχεδόν 15 ημέρες πριν από την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, αναμένεται να διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου που είναι η Cyber Monday.

Φέτος η περίοδος της Black Friday διήρκεσε περισσότερο από ποτέ με σχεδόν όλους τους κλάδους προϊόντων και υπηρεσιών να συμμετέχουν με προσφορές προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές εν μέσω μίας περιόδου έντονων πληθωριστικών πιέσεων. Σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΛΠΕ, εκτιμάται πως η φετινή αγορά της Black Friday θα ανέλθει στα 120 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις