Vegan προϊόντα της Μακεδονικής γης στην μεγάλη έκθεση φυτικών τροφίμων “Plant Based World Expo Europe”
Ποια ελληνικά προϊόντα έκλεψαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών
Επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Μακεδονία συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση τροφίμων φυτικής προέλευσης “Plant Based World Expo Europe” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Οι vegan επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέο προϊόντα και να πάρουν ιδέες για να εμπλουτίσουν την χορτοφαγική τους διατροφή.
Τα προϊόντα από την Μακεδονία που εντυπωσίασαν στην μεγάλη έκθεση τροφίμων “Plant Based World Expo Europe”
Ανάμεσά τους και προϊόντα της Μακεδονικής γης όπως πίτες, τυριά, ξηροί καρποί και δημητριακά. Σύμφωνα με το makthes.gr, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι πίτες με φυτικό τυρί, οι κολοκυθοκεφτέδες και τα αμύγδαλα από τις Σέρρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο vegan τρόπος ζωής είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Βρετανία. Για το λόγο αυτό οι μακεδονικές επιχειρήσεις έδωσαν έμφαση στα προϊόντα με φυτικά υποκατάστατα ζωικής πρωτεΐνης, που αποτελούν και την επικρατέστερη τάση στην εξελιγμένη βρετανική αγορά.
Ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της ΠΚΜ Σωτήρης Μπάτος δήλωσε στο makthes.gr: «Εμείς ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην έκθεση Plant Based World Expo Europe, τη μοναδική στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων και ποτών φυτικής προέλευσης, που απευθύνεται σε επαγγελματίες εμπορίου και εστίασης. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις και σκοπεύουμε να τις στηρίξουμε και στο μέλλον, καθώς στόχος μας είναι να προβάλουμε όλα τα προϊόντα της Μακεδονικής γης, ακόμα και τα vegan, καθώς αποτελούν νέες σημαντικές αγορές».
Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 150 εκθέτες και περί τους 4.000 επισκέπτες. Εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, που είχε την ισχυρότερη εκπροσώπηση, συμμετείχαν ακόμα επιχειρήσεις από Βραζιλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Σουηδία και Ταϊλάνδη.
Διαβάστε επίσης: ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο: Κερδίζει θέση στο τραπέζι περισσότερων καταναλωτών το φυτικό vegan τυρί
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις