Ένα μοναδικό πιλάφι συνοδευτικό για τα κρέατα των ημερών

Οι γιορτές έφτασαν και οι προετοιμασίες είναι πολλές. Η συγκεκριμένη συνταγή για χριστουγεννιάτικο ρύζι θα συνοδέψει τέλεια τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας στο τραπέζι μας.

Υλικά για το τέλειο χριστουγεννιάτικο ρύζι

*300 γρ. ρύζι ανάμεικτο
*1 κύβο κοτόπουλο
* 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
*900γρ νερό
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 50 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης
* 30 γραμμάρια κουκουνάρι
* 40 γραμμάρια σταφίδα μαύρη
* Αλάτι
* Πιπέρι
* 1 ρόδι καθαρισμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα φιστίκια, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. .
Προσθέτουμε το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε αφήνουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και περιμένουμε να βράσει ανακατεύοντας πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι έως ότου τραβήξει όλα τα υγρά.

Το συγκεκριμένο ρύζι θέλει αρκετά λεπτά βράσιμο γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να το κοιτάμε τακτικά σε περίπτωση που χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι κατά τη διάρκεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το πιλάφι για τουλάχιστον 10΄. Τοποθετούμε σε μια φόρμα για γιορτινό σχέδιο και σερβίρουμε σε πιατέλα με λίγο ρόδι για γαρνίρισμα. Συνοδεύει υπέροχα πουλερικά και χοιρινό κρέας.

Περισσότερες συνταγές στο Nikis food
Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις