Το παραδοσιακό κέικ της Πρωτοχρονιάς στην χορτοφαγική εκδοχή του

Κι όμως, η παραδοσιακή βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς μπορεί να γίνει vegan και μάλιστα πεντανόστιμη. H Ελένη Κατσούλη, η δημιουργός του food blog “Little Hands“, μοιράζεται μαζί μας την μοναδική της συνταγή για vegan βασιλόπιτα.

Συνταγή για vegan βασιλόπιτα: Υλικά

  • 400 γρ φυτικό γάλα
  •  240 γρ χυμός πορτοκάλι
  •  160 γρ λευκό πετιμέζι 
  •  100 γρ ελαιόλαδο
  •  ξύσμα από ένα πορτοκάλι πορτοκάλι
  •  340 γρ αλεύρι ντίνκελ ή αλεύρι γοχ
  •  200 γρ αλεύρι βρώμης
  •  240 γρ καρύδια τριμμένα
  •  ¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
  •  2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  •  ½ βανίλια τόνκα, τριμμένη
Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
2. Λαδώνουμε ένα τσέρκι ή ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκατοστών.
3. Σε ένα δοχείο ανάμειξης βάζουμε όλα τα υγρά συστατικά, δηλαδή το γάλα, το ελαιόλαδο, το λευκό πετιμέζι, τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά, δηλαδή τα τριμμένα καρύδια, το αλεύρι ντίνκελ και το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την βανίλια τόνκα.
5. Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
6. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 55-60′ ή μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι αν το βουτήξουμε.
7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα ξεφορμάρουμε.
8. Προσθέτουμε το φλουρί.
9. Διακοσμούμε και σερβίρουμε.
Περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές στο Little Hands

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις