Υψηλές πληρότητες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Πληρότητες που φτάνουν το 98,6% καταγράφονται σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πάτρα το τριήμερο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Όπως φαίνεται, η «επιστροφή» του πατρινού καρναβαλιού στην κανονικότητα φέτος, έπειτα από τους περιορισμούς της πανδημίας των προηγούμενων ετών προσελκύει  το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών τόσο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας όσο και τα Σαββατοκύριακα που προηγούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών επιλέγει να επισκεφθεί την Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο η διαμονή των επισκεπτών υπολογίζεται στις 2-2,5 ημέρες, με 1 στους 5 επισκέπτες να επιλέγει επίσης την αυθημερόν επίσκεψη. Υπολογίζεται δε ότι κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, οι απώλειες από τη ματαίωση των εκδηλώσεων την περίοδο των Αποκρεών φτάνουν τα 90 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις, άφιξη δηλαδή την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και αναχώρηση Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου κυμαίνεται από 552 έως και 1.715 ευρώ. Η κατώτατη τιμή αφορά σε κατοικία 64 τμ, σε απόσταση 3,2 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95τμ στο κέντρο της πόλης.

Οικονομικότερες επιλογές το ίδιο τριήμερο μπορούν να βρουν οι επισκέπτες στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αχαΐας, σε περιοχές όπως τα Σελιανίτικα, τον Λόγγο και τον Αλισσό.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις