Τα πρώτα vegan φιλέτα σολομού στον κόσμο είναι γεγονός!
Αυτά τα vegan φιλέτα μιμούνται απόλυτα την υφή και την γεύση του σολομού.
Μια ισραηλινή startup έκανε πάλι το θαύμα της παρουσιάζοντας τα πρώτα vegan, κομμένα φιλέτα σολομού στον κόσμο. Το πρωτότυπο Plantish Salmon του δημιουργήθηκε για να μιμείται το αντίστοιχο ψάρι με κάθε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της υφής, της βουτυρώδους αίσθησης στο στόμα και της ινώδους δομής, αναπαράγει τέλεια την εμπειρία φαγητού χωρίς να χρειάζεται να βλάψει ούτε ένα ψάρι. Για να ταιριάζει με το θρεπτικό περιεχόμενο των ψαριών, τα vegan φιλέτα σολομού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3, ωμέγα-6 και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Τα πρώτα vegan φιλέτα σολομού στον κόσμο μόλις κυκλοφόρησαν
Τα περισσότερα ψάρια καταναλώνονται σε ολόκληρα κομμένα φιλέτα. Ωστόσο, τα περισσότερα εναλλακτικά προϊόντα θαλασσινών παρασκευάζονται για να μιμούνται αλεσμένα ψάρια. Για να αντιμετωπίσει αυτό το κενό στην αγορά, η Plantish δημιούργησε τον σολομό της χρησιμοποιώντας ένα αποκλειστικό μείγμα φυτικών πρωτεϊνών και τεχνολογίας παράγοντας ένα ολόκληρο φιλέτο που μπορεί να παρασκευαστεί με τους ίδιους τρόπους όπως ο παραδοσιακός σολομός.
«Υπάρχουμε για να σώσουμε τους ωκεανούς και να εξαλείψουμε την ανάγκη κατανάλωσης θαλάσσιων ζώων παρέχοντας πιο βιώσιμες, πιο θρεπτικές και πιο νόστιμες επιλογές ψαριών», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Plantish, Ofek Ron. «Το όραμά μας είναι να γίνουμε η κορυφαία μάρκα θαλασσινών στον κόσμο, χωρίς να πληγώσουμε ούτε ένα ψάρι».
Μια άλλη εταιρεία που εργάζεται για να περιορίσει τη βιομηχανία σολομού 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η Good Catch Foods. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο της προϊόν σολομού φυτικής προέλευσης, ένα μπιφτέκι που παρασκευάζεται από μείγμα έξι φυτών πρωτεϊνών (μπιζέλια, σόγια, ρεβίθια, φάβα, φακές και φασόλια). Η μάρκα — η οποία φτιάχνει επίσης βίγκαν τόνο — ανέπτυξε το νέο μπιφτέκι χωρίς ψάρια για να δώσει στους Αμερικανούς καταναλωτές μια εναλλακτική λύση στον σολομό, το ψάρι με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στη χώρα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις