Πέρα από τη γεύση και την εμφάνισή τους, τα κοκτέιλ αξιολογήθηκαν με βάση την ιστορία και την έμπνευση πίσω από το κοκτέιλ

Τη βιώσιμη μιξολογία στην παγκόσμια κοινότητα του bartending επιδιώκει να προβάλει ο παγκόσμιος διαγωνισμός Flor de Caña’s Sustainable Cocktail Challenge, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα τροπικά ηφαιστειακά νησιά της Γρανάδας στη Νικαράγουα.

Κριτές στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω 30 χώρες, ήταν μερικές από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες του κλάδου, όπως ο Giacomo Gianotti, ιδιοκτήτης του Paradiso Bar στη Βαρκελώνη το οποίο είναι Νο 1 των 50 Καλύτερων Μπαρ του Κόσμου 2022, ο Alex Francis, Bar Manager του Little Red Door στη Γαλλία, Πιο Βιώσιμο Μπαρ 2022, ο Julio Cabrera, ιδιοκτήτης του Café La Trova στο Μαϊάμι και Μπάρμαν της Χρονιάς 2019 και η Juliane Caillouette, Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Sustainable Restaurant Association στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νικητής του διαγωνισμού ανακηρύχθηκε ο Carlos Ferron από τον Παναμά, μετά από μία «σκληρή» μάχη δημιουργίας εκπληκτικών, βιώσιμων κοκτέιλ, με τους πρωταθλητές Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής και Ασίας-Ειρηνικού. Πέρα από τη γεύση και την εμφάνισή τους, τα κοκτέιλ αξιολογήθηκαν με βάση την ιστορία και έμπνευση πίσω από το κοκτέιλ, τη χρήση βιώσιμων συστατικών/τεχνικών και το επίπεδο δημιουργικότητας.

Ο κ.Ferron ειδικότερα, ο οποίος προκρίθηκε στον Παγκόσμιο Τελικό μετά τη νίκη του στον Περιφερειακό Τελικό της Λατινικής Αμερικής, κατέλαβε την πρώτη θέση του διαγωνισμού εντυπωσιάζοντας τους κριτές με το πάθος και τις ικανότητές του να δημιουργήσει τα βιώσιμα κοκτέιλ του “Talamanca” και “5 Generaciones”, τα οποία εκτός από το βιώσιμο και φυσικό ρούμι πέμπτης γενιάς, ηλικίας 130 χρόνων,  περιείχαν φυσικά, σπιτικά συστατικά.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι στους φιναλίστ συγκαταλέγεται και ο Δημήτρης Καϊταλίδης από την Ελλάδα, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια στον διαγωνισμό ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακηρύχθηκε νικητής του ελληνικού τελικού αλλά και του ευρωπαϊκού τελικού που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο Βερολίνο.

Οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι ήταν οι Marco Pastanella από τις ΗΠΑ, εκπροσωπώντας τη Βόρεια Αμερική και ο Tom Mchugh από την Αυστραλία, εκπροσωπώντας την Ασία-Ειρηνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ρούμι είναι το πρώτο παγκοσμίως πιστοποιημένο απόσταγμα ουδέτερου άνθρακα και δίκαιου εμπορίου, το οποίο αποστάζεται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όλες οι εκπομπές CO2 κατά τη ζύμωση δεσμεύονται και ανακυκλώνονται, ενώ το brand φυτεύει 50.000 δέντρα ετησίως από το 2005.

Πηγή: tornosnews.gr

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις