Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη του ζυθοτουρισμού στην Ελλάδα
Οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του ζυθοτουρισμού στη χώρα μας
Της Ρομίνας Νικηφόρου
Στα «χνάρια» του οινοτουρισμού που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια «άνθιση» σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένεται να βαδίσει και ο ζυθοτουρισμός, την ανάπτυξη του οποίου αναμένεται να ενισχύσει η θέσπιση του σήματος «επισκέψιμου ζυθοποιείου» από το υπουργείο Τουρισμού.
«Το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τα προϊόντα του ζύθου και η αλματώδης ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας την τελευταία δεκαετία, μας οδήγησαν στην υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης» σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλής Παναγιώτου κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης για την παρουσίαση του σήματος.
Παράλληλα η εμπειρία από τη μακρόχρονη λειτουργία των επισκέψιμων οινοποιείων αποτέλεσε τον «οδηγό» προκειμένου η Ένωση να ζητήσει από το Υπουργείο Τουρισμού την θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο «σήμα επισκέψιμου οινοιποιείου, έχουν λάβει έως τώρα συνολικά 100 επιχειρήσεις του κλαδου.
Από την πλευρά τη, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε στην ίδια εκδήλωση πως με το «σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου» το ζυθοποιείο γίνεται μέρος της φιλοξενίας καθώς και ότι «έρχεται να παντρέψει δημιουργικά τον κόσμο του εγχώριου ζύθου συνολικά, από τις πρώτες ύλες, την επεξεργασία τους στις ζυθοποιητικές εγκαταστάσεις και την παραγωγή της ελληνικής μπύρας, με αυτόν της φιλοξενίας».
Όπως επισημάνθηκε πάντως, για να λάβει κάποιο ζυθοποιείο το συγκεκριμένο «σήμα» θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, στις εγκαταστάσεις, την υποδοχή, την παροχή ξενάγησης, τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα καταλύματα αλλά και την προσβασιμότητα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις