Τι τρώει ένας ιερέας μετά τη νηστεία
Η «μυστική» συνταγή για ομαλή μετάβαση από την νηστεία στην κρεατοφαγία
Της Αθηνάς Γκλεζάκου
Η ομαλή μετάβαση από την νηστεία στην κρεατοφαγία, αποτελεί πάντα μια σημαντική πρόκληση αλλά πρωτίστως είναι σημαντική για την υγεία μας. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά όταν καταναλώνει κρέας μετά από 40 ημέρες νηστείας. Πάντα αναρωτιόμουν πως το διαχειρίζονται οι ιερείς και το συζητήσαμε με τον πλέον ειδικό Πατέρα Αρσένιο και την πρεσβύτερα του για να μάθουμε πως μπορούμε να φερθούμε ήρεμα και γλυκά στο σώμα μας μετά την νηστεία και καταλήξαμε στην αρχική μας δήλωση πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός αλλά καλό είναι να ακολουθείτε με ευλάβεια η ήρεμη επαναφορά του.
Τι τρώει λοιπόν ένας ιερέας μετά από την νηστεία ;
Το βράδυ της Ανάστασης μετά την Θεία Λειτουργία θα προτιμήσει να φάει μια κοτόσουπα χωρίς κρέας και καθόλου αυγό, θα συνεχίσει να τρώει μικρές ποσότητες τις επόμενες δυο μέρες και ελαφριά μέχρι να συνηθίσει το στομάχι, το οποίο σιγά σιγά επανέρχεται.
Το έθιμο της μαγειρίτσας έχει καθιερωθεί χρόνια και υπάρχουν πολλές παραλλαγές για το πως προέκυψε, θεωρείτε ότι προετοιμάζει ήπια τον οργανισμό για την μετάβαση του στην κρεατοφαγία, ωστόσο για πολλούς οργανισμούς δεν είναι τόσο «φιλικό», όπως και να έχει θα πρέπει να ακούμε το σώμα μας και να πράττουμε ανάλογα. Το συμπέρασμα είναι ότι οι απότομες αλλαγές στην διατροφή μας ενδεχομένως να προκαλέσει διάφορες στομαχικές διαταραχές και ενοχλήσεις. Για αυτό τον λόγο η διατροφή μας μετά το Πάσχα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις