Διατροφικές συμβουλές: Τι μπορείτε να φάτε μετά τις γιορτές του Πάσχα
Οι κατάλληλες τροφές για ομαλή «επαναφορά» του οργανισμού μας
Μετά τον οβελία και τα πασχαλινά εδέσματα των γιορτών αναζητούμε τρόπους για να επανέλθουμε στις διατροφικές μας συνήθειες και να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή για τον οργανισμό μας.
Η διατροφολόγος Χριστίνια Μπαλαμώτη έδωσε συμβουλές για τις επόμενες μέρες του Πάσχα, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Καλό είναι να μην περνάμε σε στερητικές λύσεις και δίαιτες. Αυτό που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να κάνουμε είναι να τρώμε λίγο πιο συντηρητικά» σημείωσε.
Ενδεικτικά πρότεινε για πρωινό ένα αβγό, από τα πασχαλινά που περίσσεψαν, μαζί με μία φρυγανιά.
Για το μεσημεριανό μας γεύμα, μία καλή ιδέα είναι όσπρια ή λαδερά, όπως επεσήμανε, «να περάσουμε σε μη πρωτεϊνική επιλογή φαγητού». Εκτός εάν κάποιος ακολούθησε νηστεία 40 ημερών, οπότε θα μπορούσε να καταναλώσει πιο ελαφρύ κρέας, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο.
Η διατροφολόγος πρόσθεσε ότι θα μπορούσαμε, το κρέας που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι, να το παγώσουμε ή να το καταψύξουμε και να το φάμε κάποιες μέρες αργότερα.
Τέλος, το χαρακτηριστικό μετά τις μέρες του Πάσχα είναι η αφυδάτωση του οργανισμού από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Προτείνεται λοιπόν η κατανάλωση φυσικών χυμών καθώς και πολύ νερό, τις ημέρες που ακολουθούν.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις