Οι τρεις ελληνικοί διάσημοι μεζέδες με τυρί

Τη δεύτερη θέση στη λίστα του “Taste Atlas” με τις καλύτερες συνταγές με τυρί παγκοσμίως, καταλαμβάνει το ελληνικό, αγαπημένο σαγανάκι, το οποίο περιγράφεται στον ιστότοπο ως ένα πολύ δημοφιλές ελληνικό ορεκτικό, όπου πολλές φορές κάποια λαχανικά, κρέατα ή θαλασσινά -όπως οι γαρίδες και τα μύδια- τυλίγονται στο τυρί και στη συνέχεια τηγανίζονται ή ψήνονται.

Όπως αναφέρεται όμως, το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να σερβιριστεί και μόνο του – δηλαδή το τυρί τηγανισμένο ή ψημένο- χωρίς συνοδευτικά.

Στην 33η θέση της λίστας βρίσκεται η τυροκαυτερή, η αγαπημένη κρεμώδης, τυρένια σάλτσα που βρίσκεται στα περισσότερα ελληνικά τραπέζια ανάμεσα στα παραδοσιακά εδέσματα.

Συνήθως παρασκευάζεται με έναν συνδυασμό από φέτα, γάλα ή γιαούρτι, καυτερές πιπεριές, ελαιόλαδο, ενώ ορισμένοι βάζουν και λίγο ξύδι. Η τυροκαυτερή, όπως σημειώνεται, είναι ένα κλασικό ελληνικό ορεκτικό, που συχνά συνοδεύεται από ζεστή πίτα ή καψαλισμένο στο γκριλ ψωμί.

Τέλος, στην 49η θέση της λίστας βρίσκονται οι τυροκροκέτες. Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο αποτελείται από τηγανητές μπάλες τυριού με μια κρούστα εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό κυριολεκτικά το τυρί λιώνει. Ο δημοφιλής αυτός ελληνικός μεζές βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις ελληνικές ταβέρνες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις