Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή μια φορά, θα τη φτιάχνετε κάθε Πάσχα

Η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς Καίτης για το ψωμί της Λαμπρής.

Υλικά

1 κιλό . αλεύρι για ψωμί
500 γρ. χλιαρό νερό
40. ελαιόλαδο
20 γρ. μαγιά νωπή ή 9 γρ. ξηρή
1 ½ κ.τ.γ αλάτι
½ κ.τ.γ ζάχαρη
1 κ.τ.γ γλυκάνισος
1 αυγό άβραστο
1 αυγό κόκκινο βρασμένο

Παρασκευή ζύμης :

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, 100 γρ. νερό, 100 γρ. αλεύρι και τη
ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και την
σκεπάζουμε με πετσέτα σε ζεστό μέρος.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με το
χέρι μας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει απ’ τα
τοιχώματα.
Τη βγάζουμε απ’ το μπολ πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την
δουλεύουμε και λίγο ακόμα εκεί.

Το ψήσιμο:

Το βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί,, χαράζουμε από πάνω,
φτιάχνουμε το Σταυρό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
τουλάχιστον.
Βάζουμε το κόκκινο αυγό και πρέπει να αλείψουμε όλο το ζυμάρι που
έχει φουσκώσει πριν το ψήσουμε με το αυγό που έχουμε χτυπήσει.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 60 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις