Γιατί εκτινάχθηκε η τιμή της πίτσας στην Ιταλία
Η αγορά έτοιμης πίτσας συμφέρει τις ιταλικές οικογένειες περισσότερο από το να την φτιάξουν στο σπίτι
Το άλμα 27% στην τιμή του ελαιόλαδου αυξάνει τα επίπεδα ακρίβειας για τις οικογένειες στην Ιταλία, οι οποίες ήδη ταλαιπωρούνται από τις αυξήσεις στις τιμές των βασικών προϊόντων διατροφής που συνθέτουν τον δείκτη Pizza Margherita του Bloomberg.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το κόστος για να φτιάξει κανείς πίτσα στο σπίτι του στην Ιταλία πλέον, είναι τουλάχιστον 20% υψηλότερο από ό,τι πέρυσι για οκτώ μήνες στη σειρά.
Η διαρκής άνοδος στην τιμή του ελαιόλαδου οφείλεται στην καταστροφική ξηρασία που πλήττει την Ισπανία, τον μεγαλύτερο παραγωγό λαδιού παγκοσμίως, σε μια περίοδο όπου η ξηρασία πλήττει γενικότερα όλη τη νότια Ευρώπη.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, το ελαιόλαδο ήταν μέρος της γαστρονομικής παράδοσης σε όλη τη χερσόνησο πριν και από τους Ρωμαίους, οι οποίοι είχαν πολλές χρήσεις για αυτό, καθώς το αξιοποιούσαν από τα καλλυντικά τους έως τις λάμπες τους.
Οπως αναφέρει το άρθρο, με τις τιμές της πίτσας να ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα, η αγορά έτοιμης πίτσας συμφέρει τις οικογένειες περισσότερο από το να την φτιάξουν στο σπίτι αγοράζοντας από την αρχή όλα τα υλικά που χρειάζονται.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις