Δύο συνταγές για τέλεια vegan σοκολατένια γλυκά – Φτιάχνονται πανεύκολα
Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε τον καφέ ή για ένα απλό και υγιεινό σνακ στη δουλειά
Είστε vegan ή αγαπάτε απλά την υγιεινή διατροφή χωρίς ζωικά λιπαρά; Αυτές οι δύο πολύ απλές συνταγές για vegan σοκολατένια γλυκά είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή για ένα απλό και υγιεινό σνακ στη δουλειά σας.
Vegan σοκολατένιο γλυκό χωρίς ζάχαρη
Υλικά
173 γρ βασιλικοί χουρμάδες χωρίς πυρήνα
140 γρ αράπικα φιστίκια ανάλατα ψημένα
2 ΚΣ σουσάμι ψημένο
70 γρ λεύκη σοκολάτα
25 γρ κουβερτούρα
½ κγ βούτυρο καρύδας ή βούτυρο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω στον πολυκόφτη τα φιστίκια.
Προσθέτω τους χουρμάδες και τα αλέθω μαζί.
Μεταφέρω το μείγμα σε μπολ, το πλάθω όλο μαζί σαν ζύμη, το χωρίζω στα δυο και κάθε ένα το πλάθω σε κορδόνι (πάνω σε αντικολλητικό χαρτί).
Με τη βοήθεια λεπτού πλάστη ή της χειρολαβής μιας ξύλινης κουτάλας, δημιουργώ στη μέση κατά μήκος μια εσοχή (βαθούλωμα/αυλάκι).
Απλώνω το σουσάμι και τα κυλάω σε αυτό να κολλήσει πάνω τους.
Τα βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Λιώνω τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο καρύδας στα μικροκύματα και τη βάζω σε κορνέ.
Λιώνω την κουβερτούρα με τον ίδιο τρόπο και τη βάζω με μικρό κορνέ.
Γεμίζω την εσοχή με τη λευκή σοκολάτα και φτιάχνω γραμμές με την κουβερτούρα.
Όσο είναι ρευστές οι σοκολάτες, τραβάω μια “γραμμή” με μια οδοντογλυφίδα διακοσμώντας.
Τα βάζω στο ψυγείο ή κατάψυξη, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα πριν τα κόψω σε κομμάτια.
Διατηρούνται στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο.
Vegan σοκολατένιο γλυκό – Μπράουνι με φουντουκοβούτυρο
Υλικά
130 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 αβγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. φουντουκοβούτυρο
35 γρ. κακάο (ιδανικά βιολογικό)
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
90 γρ. μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), ψιλοκομμένη, χωρισμένη σε δύο μέρη
115 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 160ºC. Στρώσε ένα τετράγωνο ταψί 24×24 εκ. με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη καρύδας με τα αβγά. Πρόσθεσε τη βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακάτεψε ξανά.
Σε άλλο μπολ κοσκίνισε το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πρόσθεσέ τα στο πρώτο μείγμα, ανακάτεψε ξανά, συνέχισε με τη μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακάτεψέ τα όλα προσεκτικά με μια σπάτουλα.
Μετάφερε το μείγμα στο ταψάκι και στρώσε ομοιόμορφα.
Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήσε στη δεύτερη σχάρα του φούρνου για περίπου 25 λεπτά.
Άφησε να κρυώσει τελείως πριν το κόψεις.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις