Νέα εποχή της Boutari: Οι επενδύσεις, η νέα ταυτότητα και η υψηλή τέχνη στο κρασί
Έμφαση έχει δοθεί στη δημιουργία ενός κωδικολογίου που επικεντρώνεται στα κρασιά υψηλής ποιότητας
Σε νέα εποχή περνά η ιστορική μάρκα κρασιού Boutari με το πλάνο των νέων επενδυτών να περιλαμβάνει σε πρώτη φάση επενδύσεις ύψους 4-5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2023 έως και τις αρχές του 2025.
Με όραμα τη διατήρηση της κληρονομιάς του ονόματος Boutari και την περαιτέρω ανάπτυξή του, οι νέοι βασικοί επενδυτές, Ηλίας Γεωργιάδης, CEO του Ομίλου Sterner Stenhus και Θωμάς Γεωργιάδης CFO του Ομίλου και Πρόεδρος των Ελληνικών Οινοποιείων κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης μίλησαν για το εγχείρημα και τη δημιουργία μιας υγιούς επιχείρησης που εξελίσσεται και προοδεύει, διαμορφώνοντας ένα σημαντικό έργο προστιθέμενης αξίας τόσο για τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται, όσο και για τους οινοπαραγωγούς και τους συνεργάτες της.
Ο κ. Θωμάς Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόκληση της ανάπτυξης που καλείται η νέα εταιρία να αντιμετωπίσει διατηρώντας παράλληλα τη σημαντική κληρονομιά της, ενώ κάλεσε τους συνεργάτες της να γίνουν συνοδοιπόροι στο νέο ταξίδι της.
Ανάπτυξη του κωδικολογίου με έμφαση στα κρασιά υψηλής ποιότητας
Βασικός πυλώνας του στρατηγικού πλάνου είναι η ανάπτυξη του κωδικολογίου της εταιρείας έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των καταναλωτών καθώς και η ανανέωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων. Επίσης, ένα από τα πλεονεκτήματα της Boutari είναι τα 5 οινοποιεία σε η Νάουσα, η Γουμένισσα, η Σαντορίνη, η Μαντινεία και η Κρήτη και οι τοπικοί αμπελώνες της.
Έμφαση σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις έχει δοθεί στο portfolio και τη δημιουργία ενός κωδικολογίου που επικεντρώνεται στα κρασιά υψηλής ποιότητας αλλά επίσης και στην ενδυνάμωση του ιστορικού και βασικού κωδικολογίου της εταιρείας.
Ταξίδι με τα εμβληματικά κρασιά της Boutari
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εμβληματικά κρασιά της Boutari, συνδυασμένα με λεπτές γεύσεις που ανέδειξαν τη μοναδικότητα κάθε κρασιού. Το ταξίδι στις γεύσεις των κρασιών Boutari ξεκίνησε με το Λευκό Γράμμα 2022, που προκαλεί τις αισθήσεις με τα έντονα αρωματικά και γευστικά του χαρακτηριστικά, συνεχίστηκε με το Σαντορίνη Μπουτάρη 2021, ένα κρασί που ανέδειξε όχι μόνο τον σαντορινιό αμπελώνα παγκοσμίως, αλλά και μία από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες οιναμπέλου της Μεσογείου, το Ασύρτικο. Από το γαστριμαργικό ταξίδι δεν έλειπε και το εκλεκτό ροζέ Dianthos 2022, από την ποικιλία Ξινόμαυρο, και φυσικά το Grande Reserve Naoussa 2011 με παλαίωση τεσσάρων ετών και άρρηκτα ταυτισμένο με την ιστορική Οινοποιία. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με το Ιουλιάτικο, ένα θαυμάσιο επιδόρπιο γλυκό κρασί, αντάξιο της ελληνικής παράδοσης στα γλυκά κρασιά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις