Η πιο απλή και γευστική vegan συνταγή για σπαγγέτι με κιμά μανιταριών
Τα μανιτάρια που θα επιλέξετε είναι προσωπική σας επιλογή
Αγαπάτε τα μακαρόνια με κιμά -ή αλλιώς την αγαπημένη μακαρονάδα μπολονέζ- αλλά αποφεύγετε το κρέας και ακολουθείτε μία vegan διατροφή; Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι με κιμά μανιταριών θα σας ξετρελάνει.
Η επιλογή των μανιτάριων είναι προσωπική υπόθεση, αλλά ένα μιξ καστανών και λευκών, προτομπέλο ή ακόμη και πλευρότους θα προσθέσουν «πόντους» στο πιάτο σας.
Σπαγγέτι vegan με μανιτάρια
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γρ μανιτάρια / Μισά μισά καστανά με λευκά
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ (250 γρ)
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά δεμένα με σπάγκο (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό)
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι του σεφ πολύ λεπτά σαν κιμάς. Μπορούμε να τα περάσουμε και από το μουλινέξ (χωρίς να τα λιώσουμε τελείως)
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ο κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε και το καρότο τριμμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη
Τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε καλά να λαδωθούν και να μαλακώσουν
Σβήνουμε τα μανιτάρια με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ στον πάτο του σκεύους και τον καίμε ελαφρά, πριν προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά, κρατώντας την άκρη του σπάγκου έξω από το σκεύος για να τα αφαιρέσουμε όταν τελειώσει το μαγείρεμα. Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά (αν υπάρχει καπάκι καλό είναι να σκεπάσουμε το σκεύος).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις