Συνταγή για το πιο λαχταριστό και ζουμερό κοτόπουλο με μπύρα και πιπεριές
Ενα εύκολο και πολύ γευστικό πιάτο με κόκκινη σάλτσα και πολύχρωμες πιπεριές
Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο είναι πολύ απλή, γευστική και σίγουρα μια γρήγορη λύση εάν δεν έχετε σκεφτεί τι να μαγειρέψετε.
Πρόκειται για ένα εύκολο και πολύ γευστικό πιάτο με κόκκινη σάλτσα και πολύχρωμες πιπεριές, το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε με οποιοδήποτε ζυμαρικό της επιλογής σας, ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή ακόμα και βραστά λαχανικά. Το τσιγαριστό κρεμμυδάκι δίνει μια έξτρα γλύκα στο συγκεκριμένο πιάτο.
Υλικά
2 κρεμμύδια
1 κιλό κοτόπουλο
3-4 ντομάτες
500 γρ φρέσκα λευκά μανιτάρια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
Eλαιόλαδο
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι-Πιπέρι
1/2 κιλό ζυμαρικό επιλογής σας, ή ρύζι πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κόβοντας σε φέτες τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Επίσης, κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Επόμενο βήμα είναι να τσιγαρίσουμε σε καυτό ελαιόλαδο το κοτόπουλο.
Όταν το κοτόπουλο ασπρίσει το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Εφόσον πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια, βάζουμε το κοτόπουλο, την μπύρα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Τέλος, σερβίρουμε με ζυμαρικά της επιλογής μας ή ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. Εμείς επιλέξαμε ρυζάκι που μας αρέσει πολύ και ταιριάζει στη συνταγή.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις