Η ιστοσελίδα tasteatlas παρουσίασε τα 50 κορυφαία πιάτα παγκοσμίως που φτιάχνονται από εντόσθια

Την πρώτη θέση παγκοσμίως στα δημοφιλή πιάτα που φτιάχνονται με εντόσθια καταλαμβάνει το ελληνικό κοκορέτσι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tasteatlas.com, η οποία παρουσίασε τα 50 κορυφαία πιάτα παγκοσμίως που φτιάχνονται από εντόσθια, τρία ελληνικά εδέσματα βρίσκονται μέσα στη λίστα, που προέκυψε από βαθμολόγηση του κοινού.

Το κοκορέτσι με βαθμολογία 4,6 βρίσκεται στην πρώτη θέση, με την ιστοσελίδα αναφέρει: “Το κοκορέτσι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού που κόβονται σε μικρά κομμάτια, καρυκευμένα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, τα εντόσθια καλύπτονται με λίπος για να κρατήσουν τα κομμάτια στη θέση τους και σουβλίζονται πάνω στα κάρβουνα. Παραδοσιακά καταναλώνεται ως ορεκτικό ή μεζές την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα. Αν και συνδέεται με το Πάσχα, συνήθως μπορεί να το βρει κανείς όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα. Το κοκορέτσι είναι επίσης δημοφιλές σε όλα τα Βαλκάνια και το όνομα του πιάτου προέρχεται από την αλβανική λέξη kukurec, που σημαίνει πατσάς”.

Τα άλλα δύο ελληνικά πιάτα που βρίσκονται στη λίστα είναι η μαγειρίτσα στην 9η θέση και το φρυγαδέλι στην 20η θέση.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις