Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ και μια κουτάλα για να ανακατέψετε τα πάντα με το χέρι

Είναι αφράτο, είναι μαλακό, έχει μια υπέροχη γεύση πορτοκαλιού αλλά και άρωμα πορτοκάλι ενώ το γιαούρτι το κάνει πολύ ελαφρύ. Αυτό το κέικ τα έχει όλα!

Αυτό το κέικ είναι πανεύκολο στο φτιάξιμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ και μια κουτάλα για να ανακατέψετε τα πάντα με το χέρι.

Κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη

Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη από monk fruit, στέβια 1:1, εριθρυτόλη, ξυλιτόλη ή ό,τι άλλο θέλετε και σας αρέσει)
1 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
60 ml. χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ανακατέψτε ελαφρώς και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε αλλά μην το παρακάνετε. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ρίξτε τα σε φόρμα ή ταψάκι της επιλογής σας.
Έχετε στο νου σας ότι το κέικ θα διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείψτε με βούτυρο το σκεύος σας. Ρίξτε μέσα το μείγμα και απλώστε το να γίνει ομοιόμορφο. Ψήστε για 30 λεπτά και μπείξτε ένα μαχαίρι για να δείτε αν θα βγει καθαρό. Αν δεν βγει καθαρό συνεχίστε να ψήνετε και να τσεκάρετε ανά 5 λεπτά. Αν βέλτε το κέικ σας σε μικρό σκεύος να ξέρετε πως θέλει περισσότερη ώρα για να γίνει.
Αν δείτε ότι πάει να αρπάξει το πάνω μέρος απλά καλύψτε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Μόλις βγάλετε από τον φούρνο αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.
Αν θέλετε πασπαλίστε με άχνη την επιφάνεια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις