Την συνταγή αυτή την έφτιαχνε η γιαγιά Καίτη η χρυσοχέρα σε όλες τις γιορτές

Της Κατερίνας Φραγκάκη

Βοηθός: Ο μικρός Θοδωρής!

Υλικά:

2,5 κιλά κατσικάκι

2 κιλά πατάτες καθαρισμένες

4 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. μουστάρδα

1/2 φλ ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Ρίγανη

1 λεμόνι

1 κουτάλια χωριάτικο βούτυρο

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε το μισό λάδι και τη μουστάρδα το κατσικάκι, το οποίο το έχουμε τοποθετήσει σε ταψί. Κρύβουμε μέσα στο κατσικάκι τις μισές σκελίδες σκόρδου .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για μια ώρα το κατσίκι.

Προσθέτουμε μετά τις πατάτες που τις έχουμε πασπαλίσει καλά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε το μισό λάδι και τη μουστάρδα και προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο.

Βάζουμε πάλι στον φούρνο το ταψί για μιάμιση ώρα. Στο τέλος λίγο πριν ετοιμαστεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο και λεμόνι για να μην σφίξει το κρέας.

Για να γίνει πιο μαλακό το κρέας μπορούμε να το ψήσουμε σε γάστρα όμως θα χρειαστεί τουλάχιστον μια έξτρα ώρα ψησίματος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις