Τρία δροσερά και πανεύκολα κοκτέιλς για τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι σας
Τρεις συνταγές για ελαφριά, δροσιστικά ποτά με φρουτώδεις γεύσεις
Μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι, η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και περισσότερο και… τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ παρέα με καλούς φίλους στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας;
Εάν λοιπόν δεν βρίσκεστε -προς το παρόν- σε κάποιο νησί ή σε μία αιώρα σε παραλία, μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας στο μπαλκόνι ή την αυλή σας και να φτιάξετε για αυτούς υπέροχα, απολαυστικά κοκτέιλς, τα οποία είναι ό,τι πρέπει για το τελείωμα μιας κουραστικής και ζεστής ημέρας.
Ο Ακης Πετρετζίκης, μάς προτείνει τρεις συνταγές για ελαφριά, δροσιστικά ποτά με φρουτώδεις γεύσεις.
Fruit punch ανανά
Συστατικά
-6 ανανάδες
-1 πιπεριά τσίλι
-300 γρ. τζιτζιμπίρα
-500 γρ. χυμό γκρέιπφρουτ
-πάγο, για το σερβίρισμα
-φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-Κόβουμε το κοτσάνι από τους ανανάδες και αφαιρούμε τη σάρκα τους με προσοχή. Οι ανανάδες θα είναι τα ποτηράκια όπου θα σερβίρουμε το fruit punch.
-Κόβουμε το κεντρικό χοντρό κομμάτι από τη σάρκα των ανανάδων.
-Αφαιρούμε τα σπόρια από την πιπεριά τσίλι.
-Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε 500 γρ. από την ψίχα των ανανάδων, την τζιτζιμπίρα, τον χυμό γκρέιπφρουτ και την πιπεριά τσίλι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-Σερβίρουμε μέσα στους ανανάδες μαζί με πάγο και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.
Tip
Η ψίχα ανανά που περισσεύει την αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε ένα μπολάκι κλεισμένο με μεμβράνη για 3 ημέρες. Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αλκοόλ της αρεσκείας σας.
Λευκή σαγκρία με μήλο και καραμέλα
Συστατικά
-200 γρ. νερό
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-750 γρ. κρασί λευκό
-250 γρ. βότκα
-2 λίτρα μηλίτη
-2 μήλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια 0,5εκ.
-1 μήλο, κομμένο σε φέτες, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
-Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
-Όταν πάρει βράση το μείγμα και λιώσει η ζάχαρη, αδειάζουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
-Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί, τη βότκα και το μηλίτη και τέλος τα κυβάκια των μήλων.
-Σερβίρουμε τη σανγκρία πολύ παγωμένη σε ποτήρια μαζί με τις φέτες του μήλου.
Μαρτίνι καρπούζι
Συστατικά
-180 γρ. βότκα
-220 γρ. χυμό καρπουζιού
-50 γρ. χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
πάγο
1 φέτα καρπούζι
λάιμ, σε φέτες
Εκτέλεση
-Μοιράζουμε τον πάγο στα ποτήρια.
-Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βότκα, τον χυμό καρπούζι και τον χυμό λάιμ στα ποτήρια.
-Κόβουμε τη φέτα καρπουζιού στα 4 και σερβίρουμε στα ποτήρια μαζί με τις φέτες λάιμ.
Από την επίσημη ιστοσελίδα του γνωστού σεφ akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις