Νόστιμο κεικάκι με φοβερό χρώμα , έξω από τα τετριμμένα

Της Αλίκης Τάμπου

Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
110 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. λευκή ζάχαρη
40 γρ. καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (δες εδώ συνταγή)
60ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα και μύρτιλλα
Ελάχιστη μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Παρασκευή

Βγάζουμε από το ψυγείο όλα τα υλικά 20 λεπτά νωρίτερα και τα αφήνουμε να πιάσουν
θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια ώστε να μαλακώσει καλύτερα και
να πιάσει την θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ στο δυνατό το βούτυρο και με τις
δύο ζάχαρες και κατόπιν ρίχνουμε μέσα και τα 2 αυγά. Μετά βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα
και το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατεύουμε ελαφρά, ξεκολλώντας την ζύμη από τα
τοιχώματα του κάδου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την σόδα και
ενσωματώνουμε σταδιακά στο μίγμα με τα υγρά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι πιο σφιχτή
από αυτή του κέικ αλλά όχι πολύ. Τέλος ανακατεύουμε τα μούρα και τα μύρτιλλα με την
ζύμη απαλά με μια μαρίζ. Αν έχουμε κατεψυγμένα τα φρούτα δεν χρειάζεται να τα
ξεπαγώσουμε. Γεμίζουμε τις θήκες μας και προαιρετικά πασπαλίζουμε με ελάχιστη μαύρη
ζάχαρη για να είναι πιο τραγανά εξωτερικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις
αντιστάσεις στους 200 C για 5 λεπτά και κατόπιν στους 175 για 20 λεπτά. H αρχική υψηλή
θερμοκρασία φουσκώνει καλά το cupcake, ενώ η χαμηλή θερμοκρασία το ψήνει μετέπειτα
στο κέντρο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις