Τέλειο καλοκαιρινό crumble κέικ με καρύδα και ροδάκινα
Μία πολύ εύκολη καλοκαιρινή και φρουτένια συνταγή για γλυκό
Φρουτένιο crumble κέικ με ροδάκινα και γεύση καρύδας, ένας συνδυασμός που σε… πάει στα ουράνια.
Τραγανό crumble με γλυκά ζουμερά ροδάκινα από κάτω και κέικ καρύδας, κάνουν το γλυκό αυτό να ξεχωρίζει με την ποικιλία των γεύσεων και υφών του. Καλοκαιρινό κέικ για όλες τις ώρες που μπορεί να γίνει με φρέσκα ή με ροδάκινα κομπόστα.
Η υπέροχη συνταγή από τη food blogger paxxi.
Crumble κέικ με καρύδα και ροδάκινα
Υλικά
Για το κέικ:
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
120 ml σπορέλαιο
210 γρ γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
2 κγ μπέικιν πάουντερ
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ ινδοκάρυδο αποξηραμένο τριμμένο
850 γρ ροδάκινα
Για το crumble:
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ ζάχαρη
65 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ σπάω τα 3 αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και τα χτυπάω να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτω το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύω.
Ενσωματώνω το ινδοκάρυδο και αφού ενώσω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω στο μείγμα.
Λαδώνω ταψί 23×30 εκ μεταφέρω το μείγμα σε αυτό και ισιώνω την επιφάνεια.
Γεμίζω από πάνω με ροδάκινα που έχω κόψει σε φέτες (αν χρησιμοποιήσω κονσέρβα στραγγίζω καλά).
Για το crumble σε ένα μπολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κρύο βούτυρο σε κυβάκια και το πιέζω να λιώσει και να γίνει ένα θρυπτό μείγμα.
Το πασπαλίζω πάνω στα ροδάκινα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Βγάζω, αφήνω να κρυώσει πριν κόψω σε κομμάτια.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις