Ένα δροσερό επιδόρπιο έκπληξη για το καλοκαίρι

Ένα πανεύκολο μωσαϊκό σοκολάτας που φτιάχνεται πανεύκολα σε μία κατσαρόλα με πέντε μόνο υλικά και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Η συνταγή για αυτό το… επιδόρπιο έκπληξη ανήκει στον σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη.

Μωσαϊκό σοκολάτας

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλ. γάλα
100 γρ. βούτυρο
350 γρ. μπισκότα βρώμης (μπορείς να πάρεις έτοιμα ή να κάνεις κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου)
100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια στην κατσαρόλα και το λιώνουμε σε χαμηλή ένταση.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το γάλα και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας τα μπισκότα πάνω από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
Προσθέτουμε και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Θα χρειαστεί 2-3 ώρες.
Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα και δίνουμε στο μίγμα σχήμα σαν κορμό.
Το τυλίγουμε καλά και το παγώνουμε για 4 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Κόβουμε φέτες και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις