To Messinian Travellers σας προσφέρει εξατομικευμένες περιηγήσεις στην Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο – Δείτε το πρόγραμμα με τις εκδρομές

Του Δημήτρη Χριστούλια

Η Μεσσηνία είναι ένα μαγευτικός νομός, απαράμιλλης ομορφιάς που συνδυάζει αρμονικά την θάλασσα με το βουνό. Πάνω απ’ όλα όμως έχει φιλόξενους κατοίκους καιν επαγγελματίες τους τουρισμού που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές της Μεσσηνίας αλλά και να απολαύσετε την μεσσηνιακή κουζίνα. Το FoodLife έχει συνηθίσει τους τακτικούς αναγνώστες του σε διαδικτυακά ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο να ανακαλύψουμε μαζί τόσο τις ομορφότερες περιοχές κάθε χώρας αλλά και να γνωρίσουμε τις τοπικές κουζίνες. Προς αυτή την κατεύθυνση το FoodLife θα σας ξεναγήσει με την βοήθεια του Messinian Travellers στην πανέμορφη Μεσσηνία.

Οι περιηγήσεις-δραστηριότητες στη φύση, που πραγματοποιεί το Messinian Travellers είναι προσαρμοσμένες στις ατομικές σας απαιτήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο κατά νου μπορείτε να απευθυνθείτε στο Messinian Travellers για να φτιάξετε μαζί τους περιηγητές το δικό σας πρόγραμμα διακοπών. Εάν από την άλλη έχετε κάποιες ιδέες σχετικά με τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφθείτε, οι περιηγητές είναι και πάλι στη διάθεσή σας για να σχεδιάσουν μαζί σας τις διακοπές σας.

Ένα είναι το σίγουρο. Στο Messinian Travellers είναι λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας και τους αρέσει να καταφεύγουν σε αυτήν ανά πάσα στιγμή και να ανακαλύπτουν νέα μονοπάτια και διαδρομές. Απώτερος στόχος είναι να σας εμπνεύσουν και να σας μεταδώσουν γνώση και αγάπη για τη φύση, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την απόλυτη απόλαυσή σας. Προς αυτή την κατεύθυνση παρέχουν στους επισκέπτες μια πρωτόγνωρη εμπειρία, διασκεδάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κάνοντας οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές μας.

Ταξίδια που αξίζει να ζεις!

Ανακαλύψτε γωνιές στην πόλη της Καλαμάτας, καταφύγια στο βουνό, νερά κρύσταλλο στη θάλασσα, γεύσεις µοναδικές. Οργανωµένα προγράµµατα εκδροµών και περιηγήσεις για όλη την οικογένεια.

16 Ιουλίου

Αλαγονία

∆ίπλα στους καταρράκτες

Η Αλαγονία είναι ένα από τα χωριά του βορειοδυτικού Ταϋγέτου. Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό σε υψόµετρο 800 µέτρων που σε κάθε σηµείο του κελαρύζει το νερό. Θα πεζοπορήσουµε και θα απολαύσουµε τη φύση σε όλο της το µεγαλείο, ξεκινώντας από την πλατεία για να κατηφορίσουµε προς το αγροκήπιο και πιο κάτω να συναντήσουµε τη βρύση του Νίκα, που σε εκείνο το σηµείο θα κάνουµε την πρώτη στάση µας για ανεφοδιασµό. Συνεχίζουµε σε µονοπάτι υπό τη σκιά των πλατάνων και άλλων υπεραιωνόβιων δένδρων, δίπλα σε καταρράκτες και τρεχούµενα νερά, που καθιστούν το τοπίο µαγικό και ιδανικό για µικρούς και µεγάλους.

23 Ιουλίου

Ποταµοδιάσχιση Νέδα

Ποτάµι που καθηλώνει

Η Νέδα, το µοναδικό ποτάµι της Πελοποννήσου που είναι θηλυκού γένους, έχει µήκος 32 χιλιόµετρα. Ο ποταµός στο µεγαλύτερο τµήµα του διασχίζει χαράδρα µε πολύ πλούσια βλάστηση. Κατά µήκος της πορείας του δηµιουργούνται πολλοί µικροί και άλλοτε πιο µεγάλοι καταρράκτες. Ο µεγαλύτερος και ο τελευταίος που θα συναντήσουµε, κοντά στη Φιγαλεία, έχει ύψος περίπου 35 µέτρα. Σε αυτό το µαγευτικό τοπίο θα περπατήσουµε, θα κολυµπήσουµε, θα απολαύσουµε τους ήχους της φύσης και στο τέλος φυσικά θα µεταφερθούµε µε αγροτικά αυτοκίνητα στην πλατεία του χωριού για να γευµατίσουµε.

30 Ιουλίου

Σπήλαιο Βατσινίδι στη Μάνη

Το θαύµα της φύσης

Η ενασχόληση µε τον κόσµο των σπηλαίων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί µαθαίνουµε για τη διαµόρφωσή τους, τις φυσικές ιδιότητες, την ιστορία τους και τις ιδιαίτερες µορφές ζωής. Για να ξεκινήσουµε λοιπόν να εξοικειωνόµαστε µε τα σπήλαια θα έχουµε την ευκαιρία σε αυτή την εξόρµηση να επισκεφθούµε το σπήλαιο Βατσινίδι στη Μάνη. Είναι πραγµατικά ένα θαύµα της φύσης που βρίσκεται κοντά στο χωριό Προάστιο, µετά την Καρδαµύλη. Είναι ένα εξαιρετικής φυσικής οµορφιάς ενάλιο σπήλαιο, µε δύο εισόδους προστατευµένες από λιθότοιχους. Εχει δύο κύριους θαλάµους, όπου βρίσκονται µεγάλες λίµνες από θαλασσινά νερά και συνδέονται µεταξύ τους µε διάδροµο, ενώ υπάρχουν κι άλλοι µικρότεροι θάλαµοι, επίσης µε λιµνούλες.

1 Αυγούστου

Ρίπεσι ή Κεφαλόβρυση

Υπό το φως της Πανσελήνου

Ώρα για θερινό σινεµά

Το Ρίπεσι ή Κεφαλόβρυση, όπως λέγεται σήµερα, είναι ένα όµορφο και φιλόξενο Αρβανιτοχώρι της ορεινής Τριφυλίας. Βρίσκεται σε υψόµετρο 520 µέτρων, ζωσµένο µέσα στα ήµερα και άγρια δέντρα και στο άφθονο πράσινο. Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου θα περπατήσουµε σε µονοπάτι προς τον Σταυρό (Πάνω Λάπι), στο σηµείο µνήµης των 7 Λαπαίων αγωνιστών κατά του Ιµπραήµ, µε κατάληξη στο χωριό και αµέσως µετά στο Σινέ Ρίπεσι για να παρακολουθήσουµε ταινία σε θερινό κινηµατογράφο.

6 Αυγούστου

Βαρκάδα Μάνη

Aξέχαστη εµπειρία εν πλω

Για να υποδεχτούµε λοιπόν τον τελευταίο µήνα του καλοκαιριού προτείνουµε µια θαλάσσια εκδροµή µε σκάφος στα καταγάλανα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου και προορισµό τη Μάνη. Πρόκειται για µια ξεχωριστή εµπειρία που σίγουρα αξίζει να βιώσετε µε την παρέα σας ή την οικογένειά σας.

26-27 Αυγούστου

Ανάβαση Πυραµίδα Ταϋγέτου

Ο Ταΰγετος είναι η οροσειρά που χαρακτηρίζει την Πελοπόννησο. Η κορυφή του έχει ύψος 2.407 µέτρα, ονοµάζεται Προφήτης Ηλίας και αποτελεί το ψηλότερο σηµείο της Πελοποννήσου. Χαρακτηριστικό γνώρισµα της οροσειράς είναι οι πέντε κορυφές της. Mεγάλη µερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή Προφήτη Ηλία λαξεύτηκε προκειµένου να αποκτήσει πυραµιδοειδές σχήµα και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά. Αυτό, όπως λένε, «αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραµίδας». Το φαινόµενο της Πυραµίδας για να το δει κάποιος πρέπει να ανέβει νύχτα τον κώνο του βουνού και να τον βρει η αυγή στα 2.405 υψόµετρο στo οµώνυµο εκκλησάκι.

Με το… Alegria στη «Μυθική Πελοπόννησο»

Τι θα λέγατε για µια βόλτα φέτος το καλοκαίρι στη «Μυθική Πελοπόννησο»; Και µάλιστα µε ένα εντυπωσιακό ιστιοπλοϊκό, Fountain Pajot Saona 47;

Το «Alegria» υπόσχεται στους επιβάτες του µοναδικές και αξέχαστες εµπειρίες. Λούζεται µε το φως του ήλιου, ενώ ο δροσερός αέρας διατρέχει όλους τους χώρους του. ∆ιαθέτει πολυτελέστατες καµπίνες µε ιδιωτικά µπάνια, το καθιστικό του είναι άνετο και φιλικό, ενώ για την ασφάλειά του, που είναι υψηλών και διεθνών προδιαγραφών, εγγυάται ο καπετάνιος ∆ηµήτρης Πετικίδης. Για τα εξαιρετικά εδέσµατα των επιβαινόντων αναλαµβάνουν δύο έµπειροι µάγειρες, η Μυρτώ Νταγιάντα και ο Αντώνης Βουρεχάκης.

Οι Messinian Travellers καλωσορίζουν λοιπόν το καταµαράν «Alegria» στην οµάδα τους και υπόσχονται σε όσους το επιλέξουν βόλτες σε εντυπωσιακά τοπία, κρυστάλλινες θάλασσες και µέρη που µόνο λίγοι, εκλεκτοί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν!

Αν θέλετε να ζήσετε κι εσείς µια τέτοιου υψηλού επιπέδου εµπειρία ιστιοπλοΐας µαζί µε τους φίλους σας ή την οικογένειά σας ρωτήστε µας και δε θα χάσετε…

αµάστε… τα κύµατα

Το πάθος για τη θάλασσα δε θα µπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους Messinian Travellers. Οι οµορφιές του τόπου µας είναι πολλές και ένας από τους τρόπους προκειµένου ο επισκέπτης να τις απολαύσει είναι να νοικιάσει ένα σκάφος και να περιηγηθεί σε αυτές είτε µισή µέρα είτε από το πρωί µέχρι τη δύση του ηλίου. Στο συγκεκριµένο πακέτο µας παρέχεται η δυνατότητα και για οδηγό του σκάφους. Εµείς αναλαµβάνουµε να σας σχεδιάσουµε µια εκδροµή σε απάνεµους κόλπους, καταγάλανα νερά, µυστικές παραλίες και χρυσαφένιες αµµουδιές. Εξερευνήστε τις οµορφιές της Μεσσηνίας µε ταχύτητα, ασφάλεια και νιώστε την αδρεναλίνη να σας κατακλύζει το κορµί.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://messinian-travellers.com

https://www.facebook.com/travellersmessinian

messinian_travellers

@messiniantravellers

Αναγνωσταρά 38Β, Καλαµάτα

+30 2721116008, +30 6980727203

[email protected]

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις