Για πρωινό, brunch, μεσημεριανό ή βραδινό!

Καλοκαίριασε για τα καλά και όλοι αναζητούμε τα αγαπημένα φαγητά αυτής της εποχής. Η στραπατσάδα είναι ένα πιάτο που γίνεται με ντομάτα και αυγά, εύκολα και γρήγορα και μυρίζει καλοκαίρι.

Το λαχταριστό αυτό πιάτο γίνεται σε λίγα λεπτά και τρώγεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Για πρωινό, brunch, μεσημεριανό ή βραδινό!

Στραπατσάδα με ντομάτες και φέτα

Υλικά

1 κιλό ώριμες ντομάτες
8 αυγά
500 γρ. φέτα
½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος ή βασιλικός
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζω τις ντομάτες (βυθιζοντάς τις για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει) και τις ψιλοκόβω. Τις βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι, τις μαγειρεύω για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και αλατίζω ελαφρά (ανάλογα με τη φέτα που θα χρησιμοποιήσω). Προσθέτω όμως μια γενναιόδωρη δόση πιπέρι. Ρίχνω το ελαιόλαδο.

Χτυπάω τα αβγά σε ένα μπολ και θρυμματίζω τη φέτα με το χέρι. Ρίχνω στις ντομάτες τα αβγά και τη φέτα, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί, ώσπου τα αβγά να ψηθούν και να σφίξουν ελαφρά. Το μίγμα θα πρέπει να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό.

Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη και προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο (ή βασιλικό) και την πάπρικα. Σερβίρω με άφθονο φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις