Τα ξεχωριστά πιάτα και γλυκίσματα της Ύδρας
Όσα αξίζει να δοκιμάσετε αν επισκεφθείτε το νησί
Νόστιμα ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και παραδοσιακά γλυκίσματα είναι τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο νησί της Ύδρας.
Οι κάτοικοι της Ύδρας χρησιμοποιούν μόνο αλεύρι και νερό για να φτιάξουν τις φημισμένες γκόγκλες τα νόστιμα, χειροποίητα ζυμαρικά που μοιάζουν με μικρές αχιβάδες και σερβίρονται με λιωμένο βούτυρο. Θα τα βρείτε ακόμα στα παραδοσιακά εστιατόρια του νησιού, όπως και τα φρέσκα καλαμάρια, τα χταπόδια και τα πετρομπάρμπουνα, τα οποία μαγειρεύονται, είτε τηγανητά είτε στην κατσαρόλα. Άλλωστε το νησί φημίζεται για τα αλιεύματά του!
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα νόστιμα, παραδοσιακά γλυκίσματα, τα οποία αξίζει να πάρετε μαζί σας φεύγοντας. Τα υδραίικα αμυγδαλωτά που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως και κουραμπιέδες, αχλαδάκια, σκαλτσούνια και ζαχαρομπακλαβάδες. Το αγαπημένο γλυκό των ντόπιων, ωστόσο, είναι οι τηγανίτες, που ονομάζονται λαλαγγίτες και περιχύνονται με μέλι ή πετιμέζι. Αποτελούν κομμάτι ενός παραδοσιακού γεύματος, αλλά και συνηθισμένο κέρασμα σε γιορτές και ξεχωριστές περιστάσεις.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις