Λαχταριστοί vegan λουκουμάδες παραλίας χωρίς ζάχαρη
Δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά για να ετοιμάσετε τη ζύμη
Λουκουμάδες, το αγαπημένο σνακ των παιδικών μας χρόνων στην παραλία. Πλέον μπορείτε να τους ετοιμάσετε και στο σπίτι, υγιεινούς, κατάλληλους για όσους κάνουν vegan διατροφή και χωρίς ζάχαρη.
Δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά για να ετοιμάσετε τη ζύμη και αν δεν έχετε ταψάκι για donuts μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταψάκι για muffins. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να τσεκάρετε τον χρόνο ψησίματος. Ίσως χρειαστούν λίγη παραπάνω ώρα για να ψηθούν.
Η παρακάτω συνταγή ανήκει στη γνωστή food blogger mrssoupe.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης από monk fruit
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλ. (+ 2 κ.σ.) γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. ώριμη μπανάνα λιωμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για το σερβίρισμα
- 1/4 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης από monk fruit
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. vegan βούτυρο για το άλειμμα αν θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το υποκατάστατο ζάχαρης από monk fruit (που έχει 0 θερμίδες), το baking powder, το αλάτι, την κανέλα.
- Προσθέστε την λιωμένη μπανάνα, το γάλα αμυγδάλου και την βανίλια.
- Ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι για donuts. Γεμίστε μέχρι τα 2/3 την κάθε τρύπα γιατί θα φουσκώσουν κιόλας οι λουκουμάδες στο ψήσιμο.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήστε για 9-10 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το 1/4 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης από monk fruit, το 1/4 κ.γ. κανέλα.
- Λιώστε το vegan βούτυρο και αλεΊψτε με αυτό τον κάθε λουκουμά. Βουτήξτε τα έπειτα στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις