Δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό με μπισκότα και φράουλα
Πεντανόστιμη ελαφριά συνταγή
Ένα απολαυστικό αφράτο γιαουρτογλυκό που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο μετά το γεύμα ή απλά μόνο του. Συνδυάζει την απαλή κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με τη φρουτένια γλυκιά γεύση της φράουλας και την τραγανή υφή των μπισκότων.
Η παρακάτω συνταγή ανήκει στη food blogger paxxi
Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. σκόνη ζελέ φράουλας
- 600 γρ. γιαούρτι φράουλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. φράουλες τεμαχισμένες
- 150 ml γάλα απλό ή σοκολατένιο
- 24 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
Οδηγίες
- Ρίχνω στο μπολ βραστή 250 γρ. κρέμα γάλακτος και μέσα της διαλύω τη σκόνη ζελέ φράουλας.
- Προσθέτω άλλα 250 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα αυτή τη φορά και ανακατεύω καλά με το σύρμα.
- Ενσωματώνω σταδιακά το γιαούρτι φράουλα και συνεχίζω με 250 γρ. τεμαχισμένες φράουλες*.
- Βουτάω ένα-ένα τα μπισκότα (20 μπισκότα) στο γάλα και καλύπτω με αυτά τη βάση μιας φόρμας 25×25 εκ. με αποσπώμενη βάση.
- Απλώνω πάνω τους το φραουλένιο μείγμα και ισιώνω την επιφάνεια του.
- Ρίχνω διάσπαρτα τις υπόλοιπες τεμαχισμένες φράουλες και 3-4 κ.σ. μαρμελάδα**.
- Ανακατεύω απαλά με ένα μαχαίρι, ίσα να μπλεχτούν τα υλικά αλλά να μην γίνουν ένα και πασπαλίζω τα υπόλοιπα 3-4 θρυμματισμένα μπισκότα.
- Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το γλυκό στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχτα να σφίξει καλά πριν το κόψω σε κομμάτια να σερβίρω.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις